Adana MHP'den Kurultay Çağrısı

Adana MHP'den Kurultay Çağrısı
Bahçeli'nin memlekti sayılan Adana'da genel merkezi üzecek bir gelişme yaşandı. Aralarında MHP il genel sekreterinin de olduğu çok sayıda delegeden kurultay çağrısı geldi. Çıkarılmak istenen provokasyonu ise ocak başkanı engelledi.

MHP'de kurultay için geri sayım sürerken, Bahçeli'ye yakınlığıyla bilinen Adana delegesinden kurultay çağrısı geldi. Genel merkezde şok etkisi yaratan gelişmeyi, MHP Adana il genel sekreteri Ali Karakuş düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Karakuş ve yanındaki üst kurul delegeleri Devlet Bahçeli'ye "kurultayı topla" çağrısında bulundu.

Karakuş şunları söyledi:

"Öncelikle kendi evimiz MHP sağlam milli ve manevi değerlerle bezenmiş yüce değerlerin savunulduğu ve de sağlam karakterli Asım'ın neslinin yetiştirdiği evler haline getirmeye mecburuz. Bununda yolu bir istişare meclisi olarak gördüğümüz kurultaydan geçmektedir. Bizler "istişare sünnettir" düsturundan yola çıkarak diyoruz ki ülkücü hareketin ve Türk İslam Dünyası'nın içinde bulunduğu olumsuz durum kurultayın toplanmasını şart kılmaktadır. Kongre yapılsın ki, istişare kapıları açılsın. Ülkücü hareket yeniden yapılandırılsın. Milli birlik ve beraberliğimiz kuvvetlensin."

OCAK BAŞKANI PROVOKASYONU ENGELLEDİ

Yapılan basın açıklaması sırasında bazı Bahçeli taraftarlarının taşkınlık girişimleri Adana Ülkü Ocakları İl Başkanı'nın sağduyulu çabasıyla önlendi. 

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, burada esnafa bayrak dağıttığı sırada, yanına gelen bir kişinin basın açıklaması yapılan binayı kastederek, "Başkan yukarı çıkmıyor muyuz?" sözleri üzerine, "Dur Allah aşkına, ne basması" diyerek karşılık verdi.

Açıklamanın yapıldığı binaya çıkmak isteyen gruba, yine aynı grupta bulunanlar engel olmaya çalıştı. Ancak bunda başarılı olamayınca Adana Ülkü Ocakları il başkanı Soner Deniz, belinden çıkarttığı kemerle binanın önünde toplanan kişileri uzaklaştırdı. 

Deniz, "Ben yürüyorum, erkek olan burada kalsın" diye tepki gösterdi. Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz, kemerini çıkartarak taşkınlık yapan kişilere müdahale etti. Ülkücüler daha sonra ise, ellerinde bulunan Türk bayraklarını dağıtarak bina önünden ayrıldı.