Adana'da canlı bomba paniği!

Adana'da canlı bomba paniği!
Adana’da Sabancı Merkez Camii'nde Cuma namazı öncesi ayağa kalkıp “kendimi patlatacağım” diyen bir kişi etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Adana'daki Sabancı Merkez Camisi’nde cuma hutbesi okunurken bir kişinin ayağa kalkıp imama doğru koşması ’canlı bomba’ paniğine neden oldu.

İmamın elinden mikrofonu alan 20- 25 yaşlarındaki kişinin önce ’canlı bomba’ olduğu sanıldı. Cemaat tarafından etkisiz hale getirilen kişi polis tarafından gözaltına alındı ve cemaat bomba ihtimaline karşı tahliye edildi. Cemaat canlı bomba olduğu düşünülen adamı linç etmeye kalktı.

GÖRGÜ TANIĞI: HOCAYI REHİN ALDI, SARI KABLO VARDI

Bir görgü tanığının anlattıklarına göre olay şöyle yaşandı: Hocanın hutbe okuduğu sırada siyah giyimli sakallı bir kişi üzerinde bomba olduğunu ve kendini patlatacağını söyleyerek ayağa kalktı. Belinde sarı bir kablo sarılıydı. Hocayı rehin aldı, mikrofonu eline alıp  göğsünü açarak üzerinde bomba olduğunu ve patlatacağını söyleyip dua okudu.

Vatandaşların linç girişiminde bulunduğu söz konusu kişinin Mahmut K. olduğu öğrenildi.

Polis merkezine götürülen ve üzerinde herhangi bir patlayıcıya rastlanmayan kişiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Kargaşa sırasında bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti.