Adana'da polis servisine bombalı saldırı

Adana'da polis servisine bombalı saldırı
Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polis memuru ve 4 kişi yaralandı.

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Kozan yolunda çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında patlama meydana geldi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, terör saldırısında 1 polis memuru ile 4 kişinin hafif yaralandığını bildirdi.

20190925_2_38382641_47884960_web.jpg

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, polis otobüsünün geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendiğini, yaralılar olduğunu bildirdi.

20190925_2_38382641_47884961_web.jpg

ZEYDAN KARALAR'DAN AÇIKLAMA

Fox Tv canlı yayınına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Polis servis aracına bombalı saldırı yapıldı. Biz de oraya doğru gidiyoruz. Elimizde çok fazla bilgi yok. Şimdilik şehit haberi yok. Güne üzücü bir haberle başladık. Biz de olay yerine varmak üzereyiz. Adana Emniyeti terör konusunda çok hassas ama bazen sızmalar oluyor" diyerek, "Hepimize geçmiş olsun" dedi.

BAŞSAVCI YURDAGÜL: "TERÖR SALDIRISI ÜZERİNDE DURUYORUZ"

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, özel harekat polislerini taşıyan zırhlı servis  aracına yönelik saldırının meydana geldiği bölgede, yaptığı incelemenin ardından açıklama yaptı. Yurdagül, saldırıyla ilgili terörden sorumlu 2 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirerek, "Sabah 07.00 sıralarında polis otobüsümüzün geçişi sırasında bir patlama meydana geldi. Bunun bir terör saldırısı olduğu üzerinde duruyoruz. İlk belirlemelere göre, 1'i polis olay yerinde bulunan vatandaşlarımız yaralandı. Hafif yaralı vatandaşlarımız tedavilerinin ardından taburcu edildi. Vatandaşlarımız cam kırıkları ve meydana gelen gürültüden yaralandı. Şu anda hayati tehlikesi olan yok. Olay yerindeki ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Polis otobüsünün içinde özel harekat polisleri vardı" dedi.