Adana'daki yurt faciasında flaş gelişme

Adana'daki yurt faciasında flaş gelişme
Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili soruşturma kapsamında, aralarında yurt müdürünün de bulunduğu gözaltı sayısı 14'e yükseldi.

 Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan 'Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam 19.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede içi ahşap, zemini halı kaplı iki katlı binayı sardı. Yangına itfaiyeyle birlikte orman koruma ekipleri de müdahale etti. Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen 24 öğrenci hastanelere kaldırıldı. Üç saatlik mücadelenin ardından yangın söndürüldüğünde içeri giren itfaiyeciler 10 öğrenci, 1 küçük çocuk ve 1 eğitmenin cesedini buldu. Ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı yurtta, alt kattaki öğrencilerin kurtulduğu, üst katlara çıkanların hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yangında Yurt Müdürü Cumali Genç’in 4 yaşındaki kızı Sare Betül Genç'in de hayatını kaybettiği öğrenildi. Bazı öğrencilerin cenazeleri birbirlerine sarıldı halde bulundu. Yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı değerlendiriliyor. Yangınla ilgili RTÜK tarafından yayın yasağı getirildi.

YURT GÖREVLİLERİ VE DERNEK YÖNETİCİLERİ DE GÖZALTINDA

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen yurt görevlileri Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri’nin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavileri tamamlandı. Yurtta kalan ve dumandan etkilenen 2 kadın görevli taburcu edildikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri, polis eşliğinde ifadelerinin alınması için Aladağ’a ilçesine götürüldü. Soruşturmada Yurt Müdürü Cumali Genç de gözaltında. 

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığından 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Sinanpaşa Mahallesi'ndeki özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Yangında 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı hatırlatılan açıklamada, "Herkesi derin bir üzüntüye boğan elim olayla ilgili olarak ivedilikle başlatılan soruşturma kapsamında, yangına ilişkin herhangi bir ihmalin bulunup bulunmadığı, varsa bu kişilerin tespiti ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmaları amacıyla 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

YURT GÖREVLİLERİ, DERNEK YÖNETİCİLERİ...

Açıklamada, cumhuriyet savcıları eşliğinde teknik bilirkişilerin yangının meydana geldiği özel öğrenci yurdunda incelemelerde bulunulduğu aktarılarak, "Adana Emniyet Müdürlüğü ve Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye görevlilerince delil tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma kapsamında, öğrenci yurdundaki görevliler ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticileri olmak üzere toplam 14 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, yangına ilişkin ihmali olan fail ya da faillerin ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor." denildi.

YARALI KIZ, O ANLARI ANLATTI

Adana Aladağ'da özel kız yurdunda dün akşam faciayla sonuçlanan yangının, binanın elektrik tesisatından çıktığı belirtilirken, faciadan yaralı kurtulan bir kız öğrenci, "Alt katta bulaşık yıkıyorduk. Arkadaşımın elini elektrik geldi. Çıtır çıtır bir ses çıktı. Sonra yangın çıktı" dedi.

Yurt yangınında hayatını kaybeden eğitmen ve öğrencilerin kimlikleri belli oldu, ancak cesetlerin bir kısmının teşhisi ancak DNA testi ile kesinleşecek. Ölenlerin arasında yurt müdürü C.G.'nin 4 yaşındaki kızının da olduğu belirtildi. Faciada ölen 12 kişinin isimleri şöyle:

Eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürünün kızı Sare Betül Genç, 8'inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü; 7'nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden; 6'ıncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5'inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Ağdoğdu ile Cennet Karataş.

İlgili Haberler