Adil Gür Yeniçağ’a konuştu: Mesleği bırakıp bırakmayacağını açıkladı!

Adil Gür Yeniçağ’a konuştu: Mesleği bırakıp bırakmayacağını açıkladı!
A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür’ün ‘KKTC seçimlerinde Mustafa Akıncı kazanamazsa bu mesleği bırakım’ dediği iddia edilmiş, seçimi Ersin Tatar kazanınca sosyal medyada Gür’ün mesleği bırakıp bırakmayacağı konuşulmaya başlanmıştı. Söz konusu iddialarla ilgili olarak Adil Gür Yeniçağ’a açıklamalarda bulundu.

Erman ÇİMEN / YENİÇAĞ 

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür’ün, ‘KKTC seçimlerinde Mustafa Akıncı kazanamazsa bu mesleği bırakım’ dediğini iddia etmişti.

Kemal Öztürk yazısında ‘Adil Gür bana program çıkışında ‘Eğer Kıbrıs’taki seçimleri Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım. Bir daha da bu konuda ekranlara çıkmayacağım. Kaybedecek hem de büyük bir fark yiyerek kaybedecek’ dedi. “ diye yazmıştı.

Ersin Tatar’ın seçimi kazanması sonrası sosyal medyada bu yazı tekrar gündeme geldi.

Söz konusu iddialarla ilgili Adil Gür’den açıklama geldi.

YENİÇAĞ’A KONUŞTU: ‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM’

Yeniçağ’a konuşan Adil Gür, Kemal Öztürk’e kesinlikle ‘Ersin Tatar kazanırsa mesleği bırakırım’ diye  bir söz söylemediğini belirterek; ‘Ben Kemal beye kesinlikle öyle bir şey demedim. Velev ki dedim, iznim olmadan böyle bir şeyin yazılması suçtur. Yarın Kemal Öztürk hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.’ dedi.

Adil Gür’ün Yeniçağ’a yaptığı açıklamaları şöyle:

“KKTC seçimleriyle ilgili olarak Habertürk canlı yayınında kendisinin politikalarını benimsemesem de Mustafa Akıncı’nın seçimleri kazanacağını düşündüğümü söylemiştim. Bu doğrudur. Bu benim şahsi fikrimdi. Herhangi bir anket çalışması da yapmadım.

‘MESLEĞİ BIRAKIRIM DEMEDİM’

Ancak Kemal Öztürk’ün yazısında belirttiği gibi ‘Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım. Bir daha da bu konuda ekranlara çıkmayacağım. Kaybedecek hem de büyük bir fark yiyerek kaybedecek’ gibi bir ifadem olmamıştır.

‘YARIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM’

Kesinlikle böyle bir şey söylemediğimin altını çiziyorum. Ancak velevki dedim diyelim,  iznim olmadan böyle bir şeyin yazılması suçtur. Yarın Kemal Öztürk hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.’

ŞU AN SOSYAL MEDYADA LİNÇ YİYORUM

İnsanlarda sanki benim Mustafa Akıncı’nın kazanmasını istiyorum gibi bir algı oluştu. Kemal bey yüzünden şu an sosyal medyada linç yiyorum. Hayır ben sadece programda Akıncı’nın politikalarını benimsemesem de seçimi kazanacağını söyledim. Onun dışında Kemal Öztürk’ün yazdığı ifadeleri kullandığım iddiası gerçek dışıdır’ 

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Adil Gür, söz konusu durum ile ilgili yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi. Adil Gür'ün basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

iki gün önce Habertürk yazarı kemal Öztürk’ün Habertürk gazetesinde benim ve kurumumla ilgili "Ersin Tatar kazanırsa mesleği de bırakırım televizyona da çıkmam" sözü benim Kemal Öztürk’e yapmış olduğum bir açıklama değildir.

Velevki yapılmış olan bir açıklama olsa dahi bunu köşe yazısında kullanmak için izin alması gerekirdi. Kaldı ki yazdığı köşe yazısında adil gür daha önce de iddiaya girmiş kaybetmişti şimdi de kaybederse ne olacak ifadesi şahsımı ve kurumu mu itham altına alan bir köşe yazısıdır. Bu nedenle söz konusu konuyla ilgili yarın öğleden sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na hem suç duyurusunda bulunmak hem de maddi manevi tazminat davası açmak üzere avukatlarıma talimat verdim. 

Adı geçen televizyon programında  Kıbrıs’ta mart ayından bu yana hiçbir araştırma anket çalışması yapmadığımı  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın tezlerine ve görüşlerine asla katılmadığımı üstüne basa basa 
söyledim. Seçim sonuçları ile ilgili şahsi görüşlerimi ifade ettim yani herhangi bir kamuoyu araştırması paylaşmadım.

Kötü komşu mal sahibi yapar derler ya son zamanlarda dijital ve sosyal medyada hakkımdaki haberlerle ilgili mücadele edebilmek için stajımı tamamlayıp hukukçu oluyorum. Bir hafta on gün içerisinde yayın hayatına başlayacak olan ulusal internet haber siteleri kuruyorum. Sosyal medyayı ihç kullanmadım bundan sonra oldukça etkin kullanacağım.

Hiç kimse şahsım ve kurumum üzerinde Kendine çıkar sağlamaya çalışmasın. Bundan sonra daha sık araştırmalarla gündeme geleceğimden kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın.

Kamuoyuna saygıyla duyururum.

KEMAL ÖZTÜRK'TEN YANIT GELDİ 

Habertürk yazarı Kemal Öztürk ise Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu: 

"Adil Gür 2 gün bekleyip, seçim sonuçları açıklandıktan sonra yazımı yalanlamasını kendisine hiç yakıştıramadım. 25 yıllık meslek hayatımda hiç tekzip almadım. Yazıklarımın arkasındayım. %60-40 Ersin Tatar kaybedecek yanılgısını değil de, yazımı yalanlamaya çalışması çok acemice"

ekran-goruntusu-2020-10-19-003615.jpg

İlgili Haberler