Adil Öksüz tartışmalarına CHP de katıldı

Adil Öksüz tartışmalarına CHP de katıldı
Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın Adil Öksüz hakkındaki açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e verdiği röportajda, Adil Öksüz'ün seçimlerden 15 gün önce yakalanıp, muhalefete iftira atılacağı iddialarını dile getirmişti.

Koray Aydın'ın "Seçime 15 gün kala Adil Öksüz'ü getirecekler ve iftira attıracaklar" şeklinde açıklama yaptığı belirtilerek değerlendirmesi sorulan Tezcan, şunları kaydetti:

"Öyle bir bilgim yok ama ne yaparlarsa yapsınlar. Bu iktidar, tek adam koalisyonu iktidarda kalmak için her türlü numarayı çevirebileceğini gösterdi. Ama hangi numarayı çevirirlerse çevirsinler millet bunlara itibar etmeyecektir. Zaten Adil Öksüz'ün bu hükümetten çok uzak ve bağımsız olduğunu tahmin etmiyoruz. Başbakanlık Müşaviri, Öksüz yakalandıktan sonra gidiyor, Öksüz'le karşılıklı dua okuyorlar. Sanki camide, cuma hutbesindeler. Dua okuyorlar gözaltı sırasında. GPRS cihazı olduğu halde herkes tutuklanıyor, Öksüz'ün cihazı, cep telefonu veriliyor, serbest bırakılıyor. Öksüz, uçaklarla gidip geliyor. Havaalanlarında böyle rahat dolaşan birisi. Öksüz'ün FETÖ'cü olduğu biliniyor, 15 Temmuz'dan 2-3 sene önceki soruşturmalarda ortaya çıkmış. Bütün ilişkileri belli. Sadece Öksüz'ü takip etseler darbeden haberdar olacaklar ve önleyebilecekler. Bu imkanları varken bunları yapmıyorlar. Üstüne üstlük Öksüz'ü serbest bırakıyorlar. Öksüz'ü yakalayıp getirme değil, onu yapacaklarsa ellerinin altındaki birini, yeni bir görevlendirmeyle ortaya çıkaracaklar demektir. Ama bu konuda somut bilgim yok. Sayın Koray Aydın'ın açıklaması üzerine yaptığım bir yorum."

Bülent Tezcan, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin ortak miting yapıp yapmayacağı ve Saadet Partisi'nden bazı isimlerin CHP'den aday olup olmayacağının sorulması üzerine, ittifak içindeki partilerin kendi kampanyalarını yürüteceğini, ortak miting planı olmadığını aktardı.

Millet İttifakı'nın bir pazarlık ittifakı olmadığını anlatan Tezcan, ittifak görüşmeleri yapılırken partilerin milletvekili sayısı, paylaşımına ilişkin hiçbir görüşme yapmadığını sözlerine ekledi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal'ın, CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesini "çirkin pazarlık" olarak değerlendirdiğini hatırlatan Tezcan, "Demokrasiye kurulan kirli tuzağı kaldırmak için atılan adımın neresi kirli pazarlık? Kirli pazarlık arıyorsanız kendi tarihinize, yakın geçmişe bakın. FETÖ'yle kirli pazarlık yapıp devletin bağrına yerleştiren, kozmik odaya sokan, hakimleri, savcıları, yargıyı bunlara teslim eden, o kirli pazarlıkları yapan bu iktidar." diye konuştu.

İlgili Haberler