Adil Öksüz'ün izine rastlandı!

Adil Öksüz'ün izine rastlandı!
Adil Öksüz'ü arama çalışmalarında, Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki bir dere kenarında toprağa kazılmış oda şeklindeki yapıdaki incelemelerde yaşam malzemeleri bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen ve örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz'ü arama çalışmalarında, Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki bir dere kenarında toprağa kazılmış oda şeklindeki yapıdaki incelemelerde bulunan yaşam malzemeleri görüntülendi.

Alınan bilgiye göre, Çıldırlar Mahallesi Kanlıçay Deresi'ne balık tutmaya gidenler, dere kenarındaki arazide toprağa kazılmış odacık olduğunu fark etti.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, bölgede incelemelerde bulundu. Yeni kazıldığı tespit edilen, ağaçlık arazide 9 metrekare genişliğinde 1,5 metre yüksekliğinde oda şeklindeki yapının içinde yakılmış mumlar bulundu. Su şişelerinin de bulunduğu yapının dışında ise boş bisküvi ve meyve suyu paketlerine rastlandı.

Dere kenarında ağaçlıkların içinde uzaktan fark edilemeyecek şekilde gizlenmiş mağaraya, insan boyunu geçen mısır tarlalarının içinden veya dere kenarından yürünerek ulaşılabiliyor.

Çökmemesi için tavan kısmı ağaçlarla desteklenen yerde, dün de poşet, kazma, kürek, su şişesi, eşofman gibi malzemelere rastlanmıştı.

Araştırma devam ediyor

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, mısır tarlalarının içinde sığınak gibi bir şey yapıldığının tespit edildiğini söyledi.

Yapının daha inşaat aşamasında olduğunu belirten Coş, "Şu aşamada araştırma ve soruşturma devam ediyor. Jandarma ekiplerimiz de orada incelemelerde bulundu. Oranın ne amaçla yapıldığına dair araştırma devam ediyor. Yapım aşamasında, yapımı tamamlanmadan tespit edildi. İlgililer hakkında araştırma ve ne amaçla niçin yapıldığına dair soruşturma devam ediyor." diye konuştu.