Adını yaşatmak istiyorsanız teslim olmayın

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 29 ilde yapılan ve sosyal medya üzerinden uyuşturucu kullanımını özendiren, ticaretini yapanları hedef alan operasyona, iki gün önce Rize'de, makamında öldürülen şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin adı verilmiş.

Sanırsın Verdi'yi "youtuber"lar şehit etti!

Verdi'nin adını yaşatmak istiyorsanız, vefanızı göstermek istiyorsanız -öyle kolaya kaçmak yok- yapacağınız belli:

Teslim olmayacaksınız!

O nasıl 15 Temmuz gecesi, hain yapılanmanın kıyıma kalkıştığı Çengelköy'de teslim olmadıysa, siz de Ankara'da teslim olmayacaksınız!

"FETÖ" dediğiniz yapılanmanın kaymak tabakasının, ağalarının, patronlarının ellerini kollarını sallaya sallaya yurt dışına kaçmalarına göz yummayacaksınız.

Onlara, başlarına geleceklere dair haber uçuran "kuş" mudur, "köstebek" midir her neyse; "içeride"ki elemanlarını tek tek avlayacaksınız.

"FETÖ" dediğiniz yapılanmanın, Cumhuriyet kurumlarının içini boşaltmada, devleti ele geçirmede kullandığı "maşa"larını öyle dostlar işte görsün diye değil işledikleri her bir suçtan dolayı yargılayacaksınız.

"Kumpas"çıları tahliye etmeyeceksiniz.

Pensilvanya'ya gidip el pençe divan pozu vermiş kim varsa, eş, dost, akraba, vekil, bakan vs. demeden derhal "sistem"in dışına atacak, dahası "terör örgütü" dediğiniz yapının "elebaşı"nın sığınağının "türbe"ye çevrilmesinin hesabını soracaksınız; neyin sevgisi, neyin saygısı, neyin taklası, neyin minneti, neyin yağcılığıymış millete anlatacaksınız.

"Aldanma"yı "hafifletici sebep" olmaktan çıkaracaksınız.

Haklarında başka hiçbir "bağ" belirtisi, işareti, delili, şüphesi bulunmadığı, ne cemaatle, ne siyasetle ilgisi, alakası olmadığı halde sırf üzerlerindeki "devlet baskısı(!)" dolayısıyla, mecburen hatta tehditle üye yapıldıkları sendikalardan dolayı ekmekleriyle, çoluklarının çocuklarının rızıklarıyla oynadığınız öğretmenlerin ve dahi kim varsa yakasından düşeceksiniz.

Adil olacaksınız!

Kurunun yanında yaşı da yakmayacaksınız.

Silivri'de, Sincan'da, Malatya'da, Elazığ'da; Türkiye'nin bir tek adliyesinde, bir tek mahkeme salonunda dahi "ah"a sebep olmayacaksınız, "at"lara gem vurmaya çalışıp "it"leri salmayacaksınız.

Sulandırmayacaksınız.

Velhasıl, o belanın bir kere daha bu ülkenin başına musallat olmasına yarayacak bir tek adım atmayacak, attığınız adımları geri alacaksınız.

En büyük hesaplaşmayı kendinizle yapacaksınız.

Ancak...

O da belki...

Böyle gösterebilirsiniz, daha düne kadar "FETÖ" dediğiniz yapıyla bağlantılı hesaplardan hedef gösterilmiş, manidar bir zamanlamayla 15 Temmuz gecesi göğüs göğüse çatıştığı hainlerin müebbede çarptırıldığı günün ertesinde katledilmiş Verdi'ye vefanızı!

---

BU NE CİDDİYETSİZLİK!

Kuş uçmaz kervan göçmez bir dağ köyünde değil, iletişim imkânı bulunmayan ücra bir bölgede değil; facia ülkenin başkentinde, üstelik de şehir merkezinde meydana geliyor.

Haber ajansları, "Hızlı trenin üst geçide çarptığını",

Haber kanalları, "Üst geçidin hızlı trenin üstüne düştüğünü",

Valilik, "Hızlı trenin banliyö trenine çarptığını",

Ulaştırma Bakanlığı, "Hızlı trenin kontrol lokomotifine çarptığını",

Bildiriyor.

Valilik, habercileri, bakanlık hepsini yalanlıyor.

Birçok insanın gözünün kulağının kaza mahalliden gelecek haberde olduğu dakikalarda bu kadar geniş çaplı bir bilgi kirliliği yayılımının adını ne koyalım?

Ciddiyetsizlik mi? Bilgisizlik mi? İlgisizlik mi?

---

"İNSAN HATASI"

"İnsan hatası" deyince bütün suçu ya makiniste, ya istasyon görevlisine yıkıp işin içinden sıyrılabileceklerini sanıyorlar.

Tabii "insan hatası";

Sonuçta, "insan" verdi o hattın, seçim belasına, sinyalizasyon yapılmadan açılması kararını da!

---

SORU-YORUM

Sayın TCDD Genel Müdürü, sosyal medya hesabınızı kilitleyince raylar da kilitleniyor mu, kazalar önleniyor mu, "acı"yı duymaktan kaçınca gidenler geri geliyor mu?

---

GÜNÜN SÖZÜ

Kimsenin kuşkusu olmasın ki, zafer eninde sonunda, korkan insandan korkmayanların olacaktır! Örsan K. Öymen

---

AKLIN YOLU BİR...

CHP ve İYİ Parti'nin Ankara'da uzlaşamamasını ve Mersin'i iş birliğine dahil etmemesini eleştirmiştim dün;

Yazılar biraz boşluğa düşmüş oldu ama olsun;

Ankara'da nihayet bir karara varıldı.

Mersin de iş birliği kapsamına alındı.

Yazarın Diğer Yazıları