Adıyaman Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Kırmızı kimdir?

Adıyaman Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Kırmızı kimdir?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adıyaman Belediye Başkanı adayını açıkladı Peki, Adıyaman Belediye Başkan Adayı kim oldu? Abdülkadir Kırmızı kimdir? İşte detaylar.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adıyaman Belediye Başkan adayı olarak Abdülkadir Kırmızı'yı açıkladı. Sosyal medyada en çok aratılan isimlerden biri olan Abdülkadir Kırmızı kimidir, nerelidir, sorularının cevabı haberimizde…

ABDÜLKADİR KIRMIZI KİMDİR

Abdulkadir Kırmızı 10 Nisan 1958 yılında Adıyaman’da doğdu. İlköğrenimini Merkez Bir Aralık İlkokulunda, Ortaöğretimini Adıyaman İmam Hatip Lisesinde, Lisans eğitimini Uşak Üniversitesi Eğitim Enstitüsünde tamamladı. Çeşitli illerde ve Adıyaman’a bağlı okullarda 12 yıl Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğiyle Okul Müdürlüğü görevlerinde bulundu. MTTB Aktif Üyeliği, Akıncılar Derneği Adıyaman Şube Başkanlığı, Milli Gençlik Vakfı(MGV) Bölge Başkanlığı görevlerini üstlendi.

1994 ve 1999 yerel seçimlerinde muhalefet partisinden Adıyaman Belediye Başkanı seçildi. 1994-2004 yılları arasında toplam 10 yıl muhalefet partisinden Adıyaman Belediye Başkanlığı görevini yürüttü ve sayısız projelere imza attı.2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisinden Adıyaman Belediye Başkanlığı için aday oldu. %25 Oy almasına rağmen seçilemedi. Adıyaman’da geniş bir kişisel oy kitlesine sahiptir. Ömrünü Adıyaman’da geçirmesi, Adıyaman sorunlarını iyi bilmesi, çalışkanlığı ve sözünün eri olmasıyla anılmaktadır. Muhalefet belediyesi olmasına rağmen 1994-2004 yılları arasında Adıyaman çağ atlamıştır. O yıllarda çevre iller Adıyaman’ı örnek alır, bir proje gerçekleştireceği zaman Adıyaman’a heyet göndererek inceletirler ve sonra kendi şehirlerine uygularlardı.