Adli Yıl Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı

Adli Yıl Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı
Adli Yıl açılış töreni ilk kez Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salona girerken hakim ve savcılar ayağa kalkarak alkışladı.

2016-2017 adli yıl açılış töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Tören İstiklal Marşı ile başladı.

Törende açılış konuşmasını yapan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişiminden çok net bir şekilde anlaşıldığı üzere Fethullahçı Terör Örgütü 2008 tarihinden bu yana sahte delil üretme, yasa dışı teknik takip gibi bir çok konuda hukuku bir silah gibi kullanmıştır" dedi. Cirit,  "Herkes gibi FETÖ terör örgütleri de hukuka uygun, adli ve bağımsız bir şekilde yargılanacaklardır" ifadesini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU YOK, BAHÇELİ AKAR'IN YANINDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılmıyor. MHP lideri Bahçeli Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yanına oturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na sitem ederek, "Dostlarımızdan Yenikapı ruhuna uygun bir şekilde hareket etmelerini bekliyordum" dedi. 

İlk kez bir Cumhurbaşkanı, açılış töreninde konuştu. Erdoğan: " Yargıtay Başkanımız, şayet adli yıl açılışı burada yapılmasaydı, alternatifinin bir otelin eksi ikinci kattaki salonu olduğunu ifade etmişti ki 600 kişilik bir salon. Şimdi şu anda bu salonumuzda bin 500 civarında bir katılım söz konusu. Burada böyle bir kongre ve kültür merkezinin devletin kurumlarının emrinde olduğunu kendilerine ifade etmek suretiyle buraya davet ettik ve burada bugün bu toplantıyı yapıyoruz, hayırlı olsun. Millet adına görev yapan yargının, milletin mekanında adli yıl açılış töreni yapması, yargı bağımsızlığına gölge düşürmez, tam tersine yargı bağımsızlığını güçlendirir."

İlgili Haberler