Adnan Oktar davasında konuştu: "Devletin beni korumasını istiyorum"

Adnan Oktar davasında konuştu: "Devletin beni korumasını istiyorum"
Aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu 73'ü tutuklu 226 sanığın yargılandığı davada, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanıkların savunmalarına başlandı. Ayça Pars "Devletin beni korumasını istiyorum" dedi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, dün verilen ara karar gereği aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu tutuklu sanıklar ile haklarında adli kontrol tedbiri bulunan tutuksuz sanıklar alınmadı. Salonda 9 tutuksuz sanık ile bazı müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.  

Duruşmada, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanık Ayça Pars'ın savunması alındı.  

Pars, daha önceki ifadelerini hür iradesiyle verdiğini belirterek, 1989 yılında 17 yaşında lise öğrencisiyken o zaman "cemaat" olarak bildiği birtakım insanlarla tanıştığını, bu kişilerle dini konularda konuştuğunu söyledi. 

"DEVLETİN BENİ KORUMASINI İSTİYORUM"

Pars, mahkeme başkanı Mehmet Galip Perk'in "Bunca yıl neden bu örgütten ayrılmadınız?" sorusuna da "Bugüne kadar örgütten ayrılan, ayrılmaya teşebbüs eden herkes için iftira ve karalama kampanyası yapıldı. Ben çıktığımda münafık olacaktım. Bundan dolayı vicdani muhasebe var, ikincisi örgütün diğerlerine yaptıkları var. İki kere dava açıldı haklarında, bundan sıyrıldılar. Benim hayatımı bitireceklerine yüzde yüz emindim. Ben tahliye olduktan sonra devlet bu kadar yakalarındayken bile hakkımda yüzlerce karalama ve iftira kampanyası yaptılar. Görüntülerimi capsleyip yayınladılar. Videolar hazırladılar. Şeytana uyduğumu söylediler. İfademizi geri çekmemiz için internetten baskı yapıyorlar, hakkımda yüzlerce dava açacaklarını söylüyorlar. Bu mahkeme bittiğinde, devletin beni korumasını istiyorum" yanıtını verdi.