Af tasarısıyla ilgili flaş iddia

Af tasarısıyla ilgili flaş iddia
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “İktidar ‘FETÖ'cüleri de affettiler' eleştirisi gelmesinden korkuyor. Bu nedenle af ve infaz değişikliklerini 2020'deki tahliyelerden sonra yapmayı düşünüyor. 2. paket yerine 3. pakette infaz düzenlemesi olabilir' dedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, gündemdeki af tasarısıyla ilgili flaş bir iddiada bulundu.  FETÖ davalarında ‘Örgüte üye olmamakla birlikte yardım' suçlamasıyla hüküm giyen ve yaklaşık 4 yıldır cezaevinde bulunan bazı isimlerin tahliye edilme günlerinin yaklaştığına dikkat çeken Antmen, “İktidar ‘FETÖ'cüleri de affettiler' eleştirisi gelmesinden korkuyor. Bu nedenle af ve infaz değişikliklerini 2020'deki tahliyelerden sonra yapmayı düşünüyor” dedi.

Sözcü gazetesinden Başak Kaya’nın haberine göre, CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Alpay Antmen, iktidarın af ve infaz yasası için ‘Zamanlama hesabı' içinde olduğunu savunarak, “FETÖ üyeliğinden 7 yıl civarında hapis alanlar, mevcut infaz yasası kapsamında cezalarının yüzde 66'sını çekip, 2020 yılı içinde tahliye edilmeye başlanacak” dedi.

Yaklaşık 4 yıldır cezaevinde bulunan ve ‘Örgüte üye olmamakla birlikte yardım' suçlamasından hüküm giyenlerden özellikle öğretmenler, bazı eski hakim ve savcıların infaz da dahil edildiğinde tahliye günlerinin yaklaştığını belirten Antmen, “İktidar ‘FETÖ'cüleri de affettiler' eleştirisi gelmesinden korkuyor. Bu nedenle af ve infaz değişikliklerini 2020'deki tahliyelerden sonra yapmayı düşünüyor. 2. paket yerine 3. pakette infaz düzenlemesi olabilir'' dedi.

Af tasarısıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Antmen, sözlerine şöyle devam etti:

“Meclis'ten geçen ve 39 maddeden oluşan birinci yargı paketi basın ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere bekleneni karşılamadı. Şimdi 2. yargı paketi ve infaz düzenlemesi hazırlıkları devam ediyor. Daha çok Hukuk Muhakemeleri usulü kanununa ilişkin düzenlemeler olacak. Denetimli serbestlik de 2 yıldan 5 yıla çıkarılmak isteniyor.”