Af yasası ne oldu? Af yasasında son dakika gelişmeleri neler?

Af yasası ne oldu? Af yasasında son dakika gelişmeleri neler?
Af yasasıyla ilgili gelişmeler merak konusu oldu. Af konusundaki son gelişmeler hükümlü aileleri tarafından araştırılmaya başlandı. Peki af yasası ne oldu? Af yasası son dakika gelişmeleri neler? İşte af yasasıyla ilgili merak edilenler…

İkinci Yargı Paketiyle birlikte gündeme gelmesi beklenen af kanununda son durum nedir? Hükümlü ve aileleri tarafından merak konusu olan af yasası onaylandı mı? Af yasası çıktı mı? Af yasası ne zaman çıkacak? İşte detaylar…

Af yasası çıkacak mı?

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk paketi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Ancak henüz ceza infaz kanunu ile ilgili değişiklik planı henüz Meclis gündemine gelmedi. Yargı reformuyla ilgili konuşan Naci Bostancı düzenlemeyi Eylül ayının sonuna kadar bitirmek istediklerini söyledi. Meclis gündemindeki son durum göz önüne alındığında af yasasının da eylül sonu veya ekimin ilk haftasında onaylanması bekleniyor.

Af yasası düzenlemesi kimleri kapsayacak?

Cinsel suçlar, uyuşturucu madde ve örgütlü suçlar bu düzenlemeden yararlanamayacak. Bu suçların dışında başka bir suçtan hüküm giymiş olan kişi taslağın yasalaşması halinde infaz süresini tamamladıysa tahliye olabilecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan af yasası açıklaması!

Kalın yaptığı açıklamada, 'Af konusu gündeme gelmedi. Adalet Bakanımızın bugün yaptığı sunumda yoktu. TBMM çatısı altında değerlendirebilirler. Bugün vatandaşın daha etkin ve kısa sürede yargıda netice almasını sağlayacak düzenlemeler gündemdeydi. Emeklilikte yaşa takılanlar da gündeme gelmedi." ifadelerine yer verdi.