Afrin operasyonunun 3. Gününde neler oluyor? Hükümetten açıklama

Afrin operasyonunun 3. Gününde neler oluyor? Hükümetten açıklama
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Çankaya Köşkü’ndeki düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ kameralar karşına geçerek son dakika önemli açıklamalarda bulundu.

“SON TERÖRİST TEMİZLENİNCEYE KADAR”

Bozdağ, “Zeytin Dalı Harekatı meşru ve uluslararası hukuka uygun. Harekat sırasında ve süresinde sivillerin zarar görmemesi için azami dikkat gösterilmektedir. Bu harekat bölgede yaşayan Kürtlere karşı yapılan bir harekat değildir. Harekata aziz Türk milletinin desteği tamdır. Bölgedeki terör örgütleri ve en son terörist temizleninceye kadar devam edecek” dedi.

“HAREKATIN HEDEFİ AFRİN BÖLGESİDİR”

Bozdağ, “Operasyonun Afrin sınırında devam edeceğine ilişkin garanti verildiği” iddialarıyla ilgili olarak, “Türkiye’nin Rusya’ya veya başka bir ülkeye verdiği herhangi bir garanti yoktur. Amaç Afrin bölgesini teröristlerden temizlemektir. Harekatın hedefi Afrin bölgesidir” dedi.

HDP’LİLERİN AÇIKLAMALARI

HDP’ye ait bazı milletvekilleri ve siyasilerin halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden açıklamalar yaptığını hatırlatan Bozdağ, “Bunlar suçtur. Bizim hukukumuz terör örgütlerinin propagandasını yapanlara hangi şekilde muamele yapıyorsa öyle muamele göreceklerdir” diye konuştu.

FRANSA BMGK’YI ÖZEL TOPLANTIYA ÇAĞIRMADI

Fransa’nın Birleşmiş Milletler Güvenkik Konseyi’ni toplantıya çağırdığı haberlerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ,  “Fransa bildiğimiz kadarıyla, BMGK’yı özel olarak doğrudan bir toplantıya çağırmamıştır. Fransa’nın yaptığı, BMGK’nın bu pazartesi yapacağı toplantının gündemine, Suriye’deki insani durumu getirmektir. Fransa Dışişleri Bakanı, BM toplantısının Suriye’deki insani yardımlarla ilgili olduğunu açıklamıştır” karşılığını verdi.

“HAREKAT TERCİH DEĞİL ZORUNLULUKTUR””

“Harekat gelinen noktada Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Zeytin Dalı harekatı meşrudur. Uluslararası toplum harekatın hukuki zemin ve gerekçeleriyle, hedefleriyle ilgili bilgilendirilmiştir. Her toplumun sınırlarını, halkını koruması meşru hakkıdır. Türkiye de bu hakkını kullanmıştır.” diyen Bozdağ şöyle devam etti:

“SİVİLLERİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN HER TÜRLÜ PLANLAMA YAPILMIŞTIR”

Bu harekatta hedef PKK, KCK, PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütleridir. Terör örgütlerinin silahları, cephanelikleri, lojistik noktaları, mühimmatları, üsleri hedeftir. Bunun dışında bir hedef bulunmamaktadır.

Sivillerin zarar görmemesi için azami itina gösterilmektedir. Sivillerin zarar görmemesi için her türlü planlama yapılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri sivillere en ufak zarar gelmemesi için büyük itina göstermektedir.

“SİVİLLER VURULDU KARA PROPAGANDA”

‘Siviller vuruldu’ şeklindeki haberler kara propaganda amaçlı haberlerdir. Bu tür haberleri terör örgütleri ve terör örgütü yandaşları yaymaktadır.

“HAREKAT KÜRTLERİ, TÜRKMENLERİ, ARAPLARI KURTARMAK İÇİN”

Zeytin Dalı harekatı bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimize karşı bir harekat değildir. Harekat, bölgede yaşayan Kürtleri, Türkmenleri, Arapları terör örgütlerinin baskısından, zulmünden kurtarmak içindir.”

ABD’YE ÇAĞRI: İŞBİRLİĞİNİN YOLU VERİLEN SİLAHLARI TOPLAMAK

Bozdağ, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın operasyondan dolayı kaygılı olduğunu belirtmesiyle ilgili olarak “Terör örgütlerinden biriyle mücadele ederken başka terör örgütleriyle birlikte hareket etmek büyük bir yanlıştır. Terör örgütlerine silah verilmemesi konusunda defalarca uyardık. Birlikte nasıl çalışacağımızı görmek istiyorlarsa silah yardımını kesmeleri ve verilen silahları toplamalarıdır. Silahların geri toplanacağı defalarca Türkiye’ye ifade edildi. İşbirliğinin yolu belli silah vermeyi durdurmak ve verilen silahları toplamaktır” dedi.

“ŞEHİT YOK”

Harekatla ilgili son bilgileri paylaşan Bozdağ “Harekat planlandığı gibi devam ediyor. TSK karadan da harekat bölgesine girmiş durumda. İlk 3 günde planlanan mesafe ve alan kontrolü sağlandı. Şehit olan yoktur. Yaralı askerimiz de yoktur. Terör örgütlerinin attığı roketler nedeniyle yaralanan ve hayatını kaybedenler var” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler