Afrin paniği Avrupa'ya sıçradı!

Afrin paniği Avrupa'ya sıçradı!
Türkiye'nin Afrin operasyonu için geri sayım sürerken, terör yandaşları yeni gösteriler düzenliyor. Menbic'te önceki gün eli silahlı YPG'lilerin sokağa dökülmesinden sonra terör gösterileri Avrupa'ya taşındı.

Fransa'nın başkenti Paris ve Marsilya'da terör örgütü PKK destekçileri sokağa çıktı. Teröristbaşı Öcalan'ın posterlerini taşıyan grup, muhtemel Afrin operasyonuna karşı sloganlar attı.

TÜRKİYE'YE ALÇAK İTHAMLARDA BULUNDULAR!

Bir başka grup ise, İsviçre Zürih'teki Türkiye Konsolosluğu önünde gösteri yaptı. Söz konusu gösteride de aynı manzaralar ve sloganlar vardı. PKK destekçileri gösterilerde Türkiye'ye alçak ithamlarda bulundu.

1-004.jpeg

Terör yandaşı sosyal medya hesapları ise, Twitter üzerinden kampanya yürütüyor. Bir yandan Türkiye'ye tehditler savrulurken, diğer yandan da Afrin'deki YPG'li teröristlerin fotoğrafları paylaşılıyor.

2-005.jpeg

Sahada ise Azez çevresinde gece silah sesleri yükseldi. Afrin'in doğusundaki ilçede yer alan Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle YPG'lilerin çatıştığını bildiriyor.

Askeri harekât öncesinde sivillerin küçük gruplar halinde göç etmeye başladığı bildirildi. Yanlarına az sayıda eşya alabilen aileler, akşam saatlerine doğru araçlarıyla ilçeyi terk etmeye başladı. Onlarca araç, Halep kent merkezinin kuzeyine doğru yöneldi.

3-003.jpeg

AFRİN'İN ETRAFI SARILMIŞ DURUMDA

Afrin'in etrafı neredeyse tamamen Türkiye ve ÖSO tarafından sarılmış durumda. Bölgeden tek çıkış, Afrin'in güneydoğusundan Halep'e doğru açılan cep. Halep ve çevresi, Şam rejimi tarafından kontrol ediliyor.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ!

Diplomasi tarafında son açıklamalar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, "Afrin'de bulunan YPG/PKK teröristlerinin hem İdlib'deki gözlemcilerimize, hem Fırat Kalkanı bölgesindeki askerlerimize, hem ÖSO mensuplarına yönelik hem de Türkiye'ye yönelik saldırılarına karşılık vereceğimizi ve karşımıza kimsenin çıkmaması gerektiğini söyledik. YPG/PKK'ya yönelik alacağımız tedbirler sadece Afrin'le sınırlı olamaz, burada Münbiç ve Fırat'ın doğusu da var" diye konuştu.

ABD'nin Türkiye ve Irak sınırında 30 bin YPG'li teröristle kurmayı planladığı terör ordusunu mevkidaşı Rex Tillerson ile görüştüğünü belirten Çavuşoğlu, "Böyle bir oluşumda Türk-Amerikan ilişkileri geri dönülmez bir şekilde zarar görür" dedi.

İlgili Haberler