Ağaç kabuğuna hapsolmuş şekilde bulundular. Tam 25 milyon yıldır oradalar

Ağaç kabuğuna hapsolmuş şekilde bulundular. Tam 25 milyon yıldır oradalar
Amerika’da bulunan Oregon State Üniversitesi’nde araştırmacılar, ağaç reçinesine hapsolmuş 4 bandıra eşek arısı türü belirledi.

Amerika’da bulunan Oregon State Üniversitesi’nden bilim insanları, dikkat çeken bir araştırmaya imza attı.

popsci.com.tr'de yer alan habere göre araştırmacılar, 25 milyon yıl önce ağaç reçinesine hapsolan ve reçine fosilleşip kehribara dönüşünce muhafaza olan dört yeni bandıra eşek arısı türü belirlendi.

Çalışma hakkında açıklamalarda bulunan OSÜ’de araştırmacı olan George Poinar, "Bu eşek arılarına bazen hamam böceği habercisi deniyor; eğer bandıra eşek arıları görürseniz, etrafta en az birkaç tane hamam böceği olduğunu bilirsiniz. Bizim çalışmamız, bu eşek arılarının 20 veya 30 yıldır buralarda olduğunu gösteriyor; muhtemelen hamam böceklerine ilişkin aynı davranış kalıplarıyla birlikte” dedi.

Günümüzde 20 cinse dağılmış, yaklaşık 400 bandıra eşek arısı türü bulunuyor. Bu eşek arıları, kutup bölgeleri dışında her yerde yaşıyorlar. Uzunlukları genelde 5 ila 7 milimetre oluyor ve sokmuyor ya da ısırmıyorlar; fakat yumurtadan çıkmamış hamam böcekleri için ölümcül oluyorlar.