Ağaoğlu ne yapar?

OHAL'den kat kat fazlasının gerektiği Trabzonspor, bir hafta sonra olağanüstü kongreye gitmek zorunda olduğuna göre, Ahmet Ağaoğlu'nun başkanlığı, mevcut şartlar içinde ve kıyısından köşesinden "görev bana verilse" diye kıvrananlar da göz önüne getirildiğinde doğru bir tercihtir.

Bu tercihin doğruluğu, tavandan icazetli olması kadar, tabandan da mevcutlar içinde azami desteği görmesi ile anlaşılacaktır.

Genel yapısı içinde adaylığını beyan ettikten sonra yaptığı son açıklama da görüldüğü gibi, alt yapı merkezli Trabzonspor gerçeğini tekrar hayata geçirme düşüncesi, camiayı hem ekonomik, hem de 3-4 yıl sonra sportif başarıya taşıyacaktır. Üstüne basa basa bunu vurgulaması Trabzonspor'un temeldeki yanlışının ortadan kaldırılması yolunda en önemli adımdır. Hele hele, "Trabzonspor'u düştüğü ekonomik çukurdan çıkaracağım" deyip de, Kucka, Sosa gibi daha nice onlarca ununu sermiş eleğini asmış olanlara milyonları dökerek, işi daha berbat hale getirinler ortada iken.

O ki "berbat hale getirmekten" söz ettik, özellikle Trabzonspor'da son 15 yılda yönetici olarak yer alanların büyük çoğunluğunun da bu berbat tablonun oluşmasında az veya çok katkıları bulunduğunu unutmadan, Sayın Ağaoğlu'nun yönetimini oluşturması gerekiyor.

İşte özellikle bu noktada eskiyi unutarak yakın süreçte birbirinin ayağının altına sabun koymakla meşgul olup, birbirlerini basın üzerinden eleştirmekle iştigal eden adları sanları bilinenlerin değil yönetim kurulu listesini, Trabzonspor'un yanına yakınına dahi etkili ve yetkili olarak sokulmaması idari anlamda başarıya atılacak en önemli adımlardan biridir.

Ahmet Ağaoğlu, bu tablo içinde ne yapar?

Tavandan aldığı güce, tabandan kariyer ve ekonomik çıkarcıları ayıklaması ile ilave yapıp, her sezon şampiyonluk rüyası ile yatıp, şampiyon olarak uyanma hesabı ile kalkmamayı da kabul ederse (ki öyle olduğunu beyan ediyor) Ağaoğlu, gerekenleri yapar.

Bu durumda yediden yetmişe camiada kendisine yardımcı olur. Amelleri hep aksaklık ve kötülük yaratarak varlıklarını idame ettirmek olanlar da zaman içinde tasfiye olur. Tabii öncelikle yerel olmak üzere basının da katkısıyla.

Yazarın Diğer Yazıları