Ağbaba:"“AKP iktidarı memurun iş güvencesine de göz dikecek”

Ağbaba:"“AKP iktidarı memurun iş güvencesine de göz dikecek”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Memurların İş güvencesi tehlikede” adıyla rapor hazırladı. Rapora göre, “AKP iktidarı memurun iş güvencesine de göz dikecek” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, iktidarın yerel seçimlerin ardından Yeni Ekonomi Programı'ndaki (YEP) hedeflerini hayata geçirerek çalışma hayatına ilişkin çok kritik adımlar atacağını savundu. Binali Yıldırım'ın başbakanlığı döneminde 24 Haziran seçimlerinden hemen önce Türkiye'de işçi memur ayrımının ortadan kaldırılarak tek tip çalışma hayatına geçileceğini işaret ettiğini belirten Ağbaba, YEP ile de kamuda esnek çalışmanın yaygınlaştırılacağının resmen ilan edildiğini söyledi. Ağbaba, kamu çalışma rejiminin uzun bir süredir performans ve mülakat sistemi ile güvencesiz ve esnek bir hale dönüştürülmeye çalışıldığını işaret ederken, “Kamu çalışma sistemi seçimlerden sonraki dönemde daha da güvencesiz hale getirilecek ve 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda kapsamlı değişiklikler yapılacaktır” dedi.

Ağbaba, yapılacağını iddia ettiği değişikliklerle kamuda güvencenin ortadan kaldırılacağını belirterek “Esnek çalışma ile bir sonraki aşama olan kamu performans sistemi hayata geçirilecek, kamu personellerinin tüm hakları elinden alınacaktır. Yeni programda haftalık çalışma süresi olan 40 saat doldurulması şartına vurgu yapılırken, bu çalışma saatinin belirli aralıklarını evden çalışarak da tamamlanabileceği belirtilmektedir. Bu şekilde haftalık 40 saat üstü çalışmalarda kazanılan fazla mesai ve izin gibi haklar ortadan kaldırılacaktır. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu tamamen değiştirilerek, güvencesiz bir yapıya kavuşturulacak ve kamu alanının topyekün tasfiye süreci başlayacaktır.” İfadelerini kullandı.