"Ağzına tutulan her mikrofona bağıran bir Cumhurbaşkanı..."

"Ağzına tutulan her mikrofona bağıran bir Cumhurbaşkanı..."
İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Ağıralioğlu, "Ağzına tutulan her mikrofona bağıran bir Cumhurbaşkanı görmek gerçekten yordu bizi” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu TV5’te Buluşma Noktası programında Mehmet Ali Kayacı’nın konuğu oldu. Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı hakkında konuşan Ağıralioğlu “Kim gelirse gelsin hiçbir şekilde Suriye’de terör devleti kurulmasına müsaade edemeyiz” diye konuştu.

Kayacı’nın “haykırışlarınızın temelinde ne var?” sorusunu yanıtlayan Ağıralioğlu “ Biz kendimize siyasi koordinat verirken milletimizin kalbini hedeflemiş bir siyasi partiyiz. Hassasiyetlerimiz milletimizle kucaklaşmak, buluşabilmek. Bunlar aynı zamanda benim partimin siyasi görüşleri. Politik bir çerçeve var. Rencide etmeden, kırmadan, saldırıda bulunmadan edeple hassasiyetlerimizi ifade ediyoruz o kadar” dedi.

“AĞZINA TUTULAN HER MİKROFONA BAĞIRAN BİR CUMHURBAŞKANI GÖRMEK YORDU BİZİ”

Türk siyasetinin nobranlaştığını belirten Ağıralioğlu “Teklifsiz, randevusuz CHP’nin önünden geçerken içeri girse “Arkadaşlar biz bazen siyaseten nobran işler yapıyoruz, kantarın topuzunu kaçırıyoruz bu işler geçer” dese bir gün İYİ Parti’ye gelse ne kaybeder Cumhurbaşkanı? Ağzına tutulan her mikrofona bağıran bir Cumhurbaşkanı görmek gerçekten yordu bizi” değerlendirmesinde bulundu.

“ERDOĞAN MEMLEKETİN MATEMATİĞİNİ, HUZURUNU VE KENDİ HUZURUNU DA BOZDU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, memleketin ve kendi kaderinin eşitlemesinin hem başarı hem de risk taşıdığını belirten İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu “Bu başarı ve risk arasında sıkışmışlık şu noktaya getirdi. Her şeyin kendisine bağlı olduğu bir adam, memleketin bütün yükünü çekerken herkese cümle kurmak zorunda olan bir adam memleketin bütün matematiğini, ahengini ve kendi huzurunu da bozdu.” Dedi.

“İKTİDARIN TAHAMMÜL EŞİKLERİ AZALDI, KİMSEYİ DİNLEMİYOR VE ANLAMIYORLAR”

Galip olmak için her yolu mubah görmek, ben kazanayım da ne olursa olsun diyecek kadar iktidarda kalma hevesine hakikati kurban vermenin bu hissiyatın hastalıklarından olduğunu söyleyen Ağıralioğlu “Ben iktidarın en büyük kaybının bu olduğunu düşünüyorum. Tahammül eşikleri o kadar azaldı ki hiç kimseyi anlamıyorlar ve dinlemiyorlar. Endişeleri olan insanların endişelerine hak veriyorlar” diye belirtti.

“BÜYÜK BİR REZALET YAŞANDI VE ÇOCUKLARIMIZIN KATİLİNE MEKTUP YAZDIRILDI”

Tekrarlanan İstanbul yerel seçimleri öncesinde teröristbaşı Abdullah Öcalan’a yazdırılan mektup için değerlendirmede bulunan Yavuz Ağıralioğlu “Büyük bir rezalet yaşandı, çocuklarımızın katiline mektup yazdırıldı ve bundan daha kötü olan yazdırılan mektup seçim sonuçlarını konsolide etmek için yazdırıldı. Bu silsile içerisinde bizim en son teşebbüs edeceğimiz şey arkadaşlarımızı utandırmaktır. Daha büyük rezalet devletin iktidarda kalmak için çocuklarımızın katilinden medet umacak bir sistemi savunmasıdır, rezalet budur” açıklamasında bulundu.

“BİZ TERÖRİSTLERLE MASAYA OTURAN BİR DEVLET GÖRDÜK”

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Trump, sözde komutan Mazlum’la telefonda görüşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gelişme üstüne “Siz hiç devletin teröristlerle masaya oturduğunu gördünüz mü?” demişti. İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu “Erdoğan’ın söylediği güzel laf ama biz çözüm sürecinde devletin masaya teröristlerle oturduğunu gördük. Üstelik oturduğu masada devletin silahını orada bırakan bir devlet gördük ” açıklamasında bulundu.

Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye çalışan birçok devletin siciline baksınlar, bizde bir toprak azgınlığı yoktur, mal-mülk edinelim, petrole doğalgaza yakın duralım, girdiğimiz topraklarda milletin canına musallat olalım anlayışı yoktur diyen Ağıralioğlu “Arkadaşlar kendilerine bir güvenlik koridoru oluşturacaklar, petrol taşıma süreçlerini organize edecekler öbür taraftan bölgede İsrail’in güvenliğini sağlayacak bir terör koridoru oluşturacaklar. Satın almak istedikleri adamlar her dönem kim daha çok verirse onların adamı olan adamlar. Madem bu kadar meraklısınız alın PKK’lıları götürün Alaska’ya orada onlara devlet kurdurun, istediğiniz kadar para verin bunlara istediğiniz adamlara saldırsınlar. PKK’lılara sorsan Marksisttir, emperyalizme, faşizme, küresel kapitalizme karşıdırlar. Ama bak ağızlarını açmışlar Amerikan yardımı bekliyorlar.”