Ahmet Altan ve Mehmet Altan gözaltına alındı

Ahmet Altan ve Mehmet Altan gözaltına alındı
Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan bu sabah gözaltına alındı.

Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan bu sabah gözaltına alındı. Altan kardeşlerin gözaltına alındığına dair duyuru Bağımsız Gazetecilik Platformu'nun (P24) twitter hesabından yapıldı. 

NEDEN GÖZALTINA ALINDILAR?

Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın birlikte katıldıkları bir televizyon programında kullandıkları ifadeler nedeniyle gözaltına alındıkları iddia edildi.

CAN ERZİNCAN TV'DEKİ KONUŞMALAR GÜNDEME GELMİŞTİ

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından iki ismin katıldığı programda söylenen sözler büyük tartışma yaratmıştı. KHK kararı ile kapatılan Can Erzincan TV'de darbe girşiminden bir gün önce yapılan programda yapılan konuşmalar darbenin önceden habercisi olarak yorumlanmıştı.

NE DEDİLER?

Programda Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın söz konusu programında 'Erdoğan'ın darbeye giden yolları birer birer geçtiği' konuşulmuş ve şu ifadeler kullanışmıştı:

Mehmet Altan: Türkiye devletinin içinde de muhtemelen bütün bu gelişmeleri dış dünyadan daha fazla belgeleyen izleyen bir başka yapı var. Yani onun ne zaman torbadan yüzünü çıkaracağı, nasıl çıkacağı da belli değil

ERDOĞAN DARBEYE GİDEN YOLDA

Ahmet Altan: Öyle bir anlatıyorlar ki Erdoğan sanki ömrü boyunca burada kalacak. 50 tane AKP'li milletvekili biz Akşener'le parti kuruyoruz dese bütün sistem sarsılıyor. Bu adam sağlam bir zeminde durmuyor. Her an her şeyin değişebileceği ve değiştiğinde bunu çok ciddi hukukla ilgili bir problemin ortasında bırakacak bir ortamda yaşıyor. Türkiye'de gerçekleşmiş askeri darbelerin önünü açan gelişmeler her ne ise Erdoğan bugün aynı kararları vererek teker teker o yolları açıyor.