Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'a tahliyenin arkasında ne var?

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'a tahliyenin arkasında ne var?
FETÖ'nün medya yapılanması davasında Mehmet Altan hakkında beraat, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında da tahliye kararı verilmesinin perde arkasında, iktidarın uluslararası kamuoyunda elinin güçlendirme isteğinin olduğu iddia edildi.

FATİH ERGİN / YENİÇAĞ

FETÖ’nün Türk Ordusu’na yönelik kumpaslarının medya ayağında yer alan Ahmet Aştan ve Nazlı Ilıcak hakkında tahliye, Mehmet Altan hakkında ise beraat kararı verilmesinin yankıları sürüyor. Kamuoyunda büyük tepki gören kararların perde arkası ile ilgili ise, çarpıcı bir iddia geldi.

Kararların ardından AKP Genel Merkezine tepki telefonlarının geldiği bildirilirken, söz konusu kararların arkasında, iktidarın uluslararası kamuoyunda elini güçlendirmek ve baskıların azalmasını sağlamak isteği olduğu iddia edildi.

AKP’li üst düzey bir yetkili konu ile ilgili şunları kaydetti: “Bu kararlar daha çok siyasi içerikli. Rahip Brunson kararından farklı bir temele sahip değil. Tahliye kararlarının arkasında, uluslararası kamuoyunda kişisel hak ve özgürlükler açısından hükümetimiz aleyhinde güçlenen olumsuz görüntünün ortadan kaldırılması, özellikle de ABD ve AB’ye karşı elimizin güçlenmesi ve baskıların azalmasını sağlama düşüncesi var” dedi.

AKP’li isim, AKP Grup başkanvekillerinin kararlara yönelik sert çıkışlarının ise iç siyasete yönelik çıkışlar olduğunu belirterek, “Siyaseten öyle hareket etmeleri gerekiyor. Aksi halde onca şehidin olduğu 15 Temmuz aileleri ve halk ciddi tepki verecekti. Ancak yine parti genel merkezine tepki telefonları geliyor” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler