Gazete sahibi İYİ Partili Ahmet Çelik’ten örnek gazetecilik mesajı

Gazete sahibi İYİ Partili Ahmet Çelik’ten örnek gazetecilik mesajı
Yeniçağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik, Murat Ağırel hakkında verilen tahliye kararının ardından sosyal medya hesabından örnek bir gazetecilik mesajı paylaştı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, mahkemenin tahliye kararının ardından dün akşam saatlerinde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden çıktı.

Ağırel'in tahliyesinin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Yeniçağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik, gazeteciler için yaptığı örnek mesajında "Bu topraklarda ağır bedeller ödeyen tüm gazetecilerin, ceza alma ve engellenme korkusu olmadan, şiddet görüp, haberleri sansüre uğramadan özgürce haber yapabileceği günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Çelik'in ikinci mesajı ise şu şekildeydi:

"Gazetemiz Yeniçağ’ın kararlı ve cesur yazarlarından Murat AĞIREL tahliye edildi. Halkın haber alma hakkını savunan, saklanan gerçekleri belgeleriyle ortaya çıkaran korkusuz ve tarafsız gazetecilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bu topraklarda ağır bedeller ödeyen tüm gazetecilerin, ceza alma ve engellenme korkusu olmadan, şiddet görüp, haberleri sansüre uğramadan özgürce haber yapabileceği günler diliyorum."