Ahmet Davutoğlu, AKP'li heyetle ne görüştü?

Ahmet Davutoğlu, AKP'li heyetle ne görüştü?
Yeni parti kurma hazırlığındaki Ahmet Davutoğlu'nun AKP'li bir heyetle geçtiğimiz günlerde bir araya geldiği belirtildi. Görüşmenin AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın izni ile gerçekleştiği öğrenildi.

AKP'den istifasının ardından yeni parti çalışmalarına hız veren ve Aralık ayı içerisinde partisinin ilan etmesi beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, geçtiğimiz hafta AKP'li bir heyetle görüştüğü iddia edildi.

5 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilen görüşmeye, Erdoğan’a çok yakın olduğu bilinen Ekrem Erdem, eski Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yine Erdoğan'a yakın isimlerden iş insanı Ahmet Albayrak ve eski AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Hasan Basri Yalçın, Ünal Kaçır ve Harun Karaca katıldı.

Davutoğlu'nun da gelen 'heyetle' tek başına görüşmeyi tercih etmediği, kendisi ile birlikte hareket eden eski AKP Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve eski AKP milletvekilleri Abdullah Başcı, Çoşkun Çakır ile eski AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurcu’nun da görüşmede hazır bulunduğu öğrenildi.

"ARTIK GEÇ KALDINIZ"

Davutoğlu'nu ikna etmek için gelen heyette konuşmaları ağırlıklı olarak eski AKP Milletvekili Ekrem Erdem yaptı. Erdem’in Davutoğlu’na “Tayyip beyin izni ile geldik. Gelin bu yoldan dönün” dediği belirtildi. Davutoğlu’nun AKP’li heyete yanıtı ise, “Aylarca bunu anlatmaya çalıştım, duyulmadı. Artık geç kaldınız” oldu.

Görüşmenin kamuoyuna yansımasının ardından HaberTürk’e konuşan Feyzullah Kıyıklık görüşmeyi doğrulasa da "Biz kimseyi vazgeçirmek için yola çıkmış değiliz. Yıllardır siyasetle uğraşan bir insan olarak bütün siyasilerimize gidip Türkiye’nin durumunu, Türkiye’deki karmaşanın gittiği yeri, bir de bildiğimiz doğruları ve onların söyleyeceği doğruları dinlemek için gittik. Girdikleri işten vazgeçirmek, onları başka bir yöne götürmek için değil" demişti.

İlgili Haberler