“Ahmet Davutoğlu hoca olarak kalsın”

“Ahmet Davutoğlu hoca olarak kalsın”
Yeni parti iddialarıyla gündeme gelen Davutoğlu’na hükümet medyasından tepki yağıyor. Son olarak Akit yazarı, Davutoğlu’nun akademisyen olarak kalması gerektiğini ifade etti.

Yeni bir siyasi parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelen Ahmet Davutoğlu, hükümete yakınlığı ile bilinen medya organları ve köşe yazarlarının hedefinde yer almayı sürdürüyor.

Yeni Akit yazarı Latif Erdoğan, bugünkü yazısında Davutoğlu için, “Atalarımızın dediği gibi taş yerinde ağırdır. Davutoğlu’nun ağırlık merkezi akademik alanıdır; orda kalması da şarttır” ifadelerini kullandı.

Latif Erdoğan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle;

Taş yerinde ağırdır

Basına yansıyan haber doğruysa, Ahmet Davutoğlu öncülüğünde yeni bir partinin kurulmak istendiği söylenmektedir. Hüseyin Gülerce partiye hem isim hem de amblem bulmuş. Adı TİP olsun demiş. Açılımı Trenden İnenlerin Partisi imiş. Amblemin de vagon olmasını teklif etmiş. Hüseyin Gülerce’nin önerisini dikkate alırlar mı almazlar mı bilemem. Fakat onun “Yabancı desteği haram lokma gibidir” yazısını sözü sahiplenmesi gerekenlerin dikkatle okumalarını öneririm.

Kıymetli büyüğümüz Hasan Aksay da bu konuda çerçevelik bir yazı yazdı. “Siyasi parti muhalefet değil iktidar boşluğundan doğar” başlıklı sadece düşünce değil aynı zamanda tecrübelerden damıtılmış bu yazı da mutlaka sözü sahiplenmesi gerekenler tarafından okunmalı ve bir baba nasihati ölçüsünde dikkate alınmalıdır.

Ahmet Davutoğlu, fikri yapısı ve kültürel donanımı yönüyle benim de takdir ettiğim ağırlıklı bir kişidir. Fakat atalarımızın dediği gibi taş yerinde ağırdır. Davutoğlu’nun ağırlık merkezi akademik alanıdır; orda kalması da şarttır. Siyaset, yaşadığı bunca tecrübeyle sabittir ki onun alanı değildir bundan böyle de olmamalıdır. Şimdilik olumlu olumsuz çıkan haberlere bir tepki vermediği için biz de bu kadarla yetiniyoruz. Eğer ateş yanmış ve duman da onun için çıkıyorsa elbette konuyla ilgili söyleyeceğimiz çok şey olacaktır.