Ahmet Davutoğlu’ndan büyük itiraf: Başbakanlık yaparken ihalelerde neler döndüğünü gördüm

Ahmet Davutoğlu’ndan büyük itiraf: Başbakanlık yaparken ihalelerde neler döndüğünü gördüm
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bütün ihaleleri kontrol altına alacak düzenlemeler yapacaktık. Çünkü ihalelerde neler döndüğünü gördüm. Fakat sonrasında bir parti içi darbeye maruz kaldım” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin ekonomi manifestosunu açıklarken çarpıcı bir itirafta bulundu. Başbakanlığı döneminde ihaleleri kontrol altına alacak bir düzenleme yapmayı planladıklarını belirten Davutoğlu, “Bütün ihaleleri kontrol altına alacak düzenlemeler yapacaktık. Çünkü ihalelerde neler döndüğünü gördüm. Fakat sonrasında bir parti içi darbeye maruz kaldım” şeklinde konuştu.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Eski kavramlar ve kalıplarla yeni siyaset inşa edilemez. Sol politikaları benimseyen merkez sağ partisi tanımlamasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Eğer o partinin devamı olsaydık orada kalırdık. Orada bir düzeltme imkanı olsaydı orayı düzeltirdik. Bu imkan kalmayınca Gelecek Partisi'ni kurduk. Çoğunlukçu değil çoğulcuyuz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi teklifi daha ilk çıktığında bu anayasal çerçevenin demokratik olmadığını, AK Parti'nin doğasına ters olduğunu bizzat cumhurbaşkanına anlattım. Hiçbir yerde bu sistemi savunmadım.

Atanmış hiçbir kimsenin kamu otoritesi kurmaya hakkı yoktur. Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki memurlar diğer partileri hedef alan açıklamalar yapmaktadır. Siyaset ile bürokrasi arasındaki çizgiler kaybolmuştur. Kuvvetler ayrılığının uygulandığı, tam ve güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme geçilmesi gerekiyor.

"İHALELERDE NELER DÖNDÜĞÜNÜ GÖRDÜM"

Bütün ihaleleri kontrol altına alacak düzenlemeler yapacaktık. Çünkü ihalelerde neler döndüğünü gördüm. Fakat sonrasında bir parti içi darbeye maruz kaldım.

Yaş olarak yeni bir partiyiz ama tecrübe olarak değil. On yıllara dayanan bir birikimi temsil ediyoruz. Uluslararası anlaşmalar gözden geçirilebilir. İtibar kaybına yol açmadan. Kamulaştırma gibi sert hamleler benimsediğimiz yöntemler değil.

EYT meselesi ile ilgili 2-3 aydır kapsamlı bir çalışma yaptık. Verileri elde ettik ve bütüncül bir yaklaşımla ele aldık. Türkiye'nin sınır tanımadan teknolojik dönüşümü gerçekleştirmesi lazım. Eski teknolojilerle yeni dünyaya intibak edemezsiniz.

Rusya ile girilen yeni ilişkiler nedeniyle hiçbir karşılık alınmadan Akkuyu'ya vergi muafiyeti tanındı, bunun ekonomiye bedeli ağır oldu.

2016'da vize muafiyetini gerçekleştirseydik, bir genç elinin altında pasaport ile istediği Avrupa kentine gidebilseydi Türkiye ile bağı daha çok artardı, yurt dışına gitmek istemezdi. Gençlere verebileceğiniz en büyük destek özgürlük!"