Ahmet Davutoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye İmralı göndermesi

Ahmet Davutoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye İmralı göndermesi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında kendisini hedef alana sözlere Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan cevap gecikmedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Bolu kampı sonrası kapanış programında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında "Serok Ahmet’in PKK özlemi, Babacan’ın HDP sevdası, Kılıçdaroğlu’nun bölücülük merakı siyasette üçüncü bir blok arayışı değil düpedüz vatana ihanettir" sözlerine buradan cevap veren Davutoğlu, İmralı göndermesinde bulundu.

23 Haziran seçimlerinde devlet eliyle İmralı'dan gönderilen ve HDP'li seçmene çağrıda bulunan terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın mektubuna Bahçeli'nin sessiz kaldığını hatırlatan Davutoğlu, "PKK'ya özlem, 23 Haziran seçimleri öncesi İmralı'dan gelen mektuba sessiz kalınarak gösterildi" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

"Bugün PKK’ya özlem diye bir itham varsa bu özlem 23 Haziran’dan öncesinde İmralı’dan mektup alındığında susulduğu zaman, Osman Öcalan devletin televizyonuna çıkarıldığı zaman o özlemi duymuş olabilirler. Ama biz hiçbir zaman o özlemi duymadık yalnızca Kürt vatandaşlarımıza özlemle sarıldık. Herkes kendini sorgulamalıdır."

İlgili Haberler