Ahmet Erhan kimdir? Ahmet Erhan'ın eserleri, şiirleri ve hayatı… Ahmet Erhan hakkında

Ahmet Erhan kimdir? Ahmet Erhan'ın eserleri, şiirleri ve hayatı… Ahmet Erhan hakkında
Edebiyatın en hüzünlü şairi, Adana Demirspor'un en iyi sol açığı olarak gösterilen Türkçe öğretmeni Ahmet Erhan'ın ölüm yıl dönümü bugün. Ahmet Erhan'ın hayatı, eserleri, aldığı ödülleri kısaca derledik. İşte Ahmet Erhan'ın bestelenmiş şiirleri ve birkaç tane şiiri...

Onun yokluğu edebiyat dünyasının en büyük eksikliklerindendir. Silivri'deki dostlarının onun adına açılan Ahmet Erhan Parkı'nda onu anmak için ve onunla dertleşmek için oturdukları çok olmuştur. Özellikle Silivri'de yaşayan şair arkadaşlarından Öğretmen İhsan Tevfik'in onu anmak için her yıl elinden geleni yapması, onu diğer yitip gidenler gibi unutmaması edebiyat dünyasının şair dostluklarına en büyük örnektir. Edebiyatın en hüzünlü şairi, Adana Demirspor'un gelmiş geçmiş en iyi sol açığı ve çağın en güzel yüzlü Türkçe öğretmeni Ahmet Erhan'ın ölüm yıl dönümü bugün. Ahmet Erhan anısına hayatını, eserlerini, bestelenmiş şiirlerini ve birkaç tane şiirini sizler için derledik.

AHMET ERHAN KİMDİR? AHMET ERHAN HAKKINDA

Şair, yazar, öğretmen ve futbolcu olan Ahmet Erhan 8 Şubat 1954'te Ankara'da doğdu ve 4 Ağustos 2013'te aramızdan ayrıldı. Mersinli bir ailenin beşinci çocuğu olmuştu. Çocukluk yılları da gençlik yılları da Akdeniz'in birçok ilinde geçen Ahmet Erhan lise eğitimi için Ankara'ya döndü. Ankara'da A Kitabevi'ni kurdu. Burada kitaplar basarak yayıncılık işleri ile hayatını kazanmaya başladı. O yıllarda; Yaşar Miraç, Haydar Ergülen ve Refik Durbaş gibi değerli şairlerle arkadaşlık yaptı. Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Okulu bitirdikten sonra Ankara’da özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptı.

FATİH TERİM’İN TAKIM ARKADAŞIYDI

Dah sonra memleketine dönerek futbola başladı. Adana Demirspor’da sol açıkta Fatih Terim ile birlikte top koşturdu. Bir maçta kaval kemiğine aldığı darbeyle ciddi bir sakatlık geçirince futbolu bırakmak zorunda kaldı ve ünivesitede ilgi duyduğu şiire yöneldi. Ahmet Erhan'ın şiirleri Militan Dergisi'nde toplu halde yayımlandığında dikkat eçkemeye başladı.

AHMET ERHAN ESERLERİ… AHMET ERHAN ŞİİRLERİ

1975’de Militan dergisinde yayımlanan ilk şiiriyle edebiyat dünyasında dikkat çekmeyi başardı. 1981 yılında “Alacakaranlıktaki Ülke” adlı ilk şiir kitabı yayımlandı.

Alacakaranlıktaki Ülke (1981) - Behçet Necatigil Şiir Ödülü

Yaşamın Ufuk Çizgisi - Akdeniz Lirikleri (1982)

Ateşi Çalmayı Deneyenler İçin (1984)

Deniz, Unutma Adını! (1992) - Yunus Nadi Armağanı

Öteki Şiirler 1976-1991 (1993)

Sevda Şiirleri / Zeytin Ağacı (1993)

Çağdaş Yenilgiler Ansiklopedisi (1997) - Cemal Süreya Şiir Ödülü, Halil Kocagöz Şiir Ödülü

Köpek Yılları (1998)

Ölüm Nedeni: Bilinmiyor (1998)

Resimli 'Ahmetler' Tarihi (2001)

Bugün De Ölmedim Anne - Toplu Şiirler (2001)

Ankara - İstanbul Karatreni (2001)

Ne Balık Ne De Kuş (2002)

Kaybolmuş Bir Köpek İlanı (2003)

Şehirde Bir Yılkı Atı (2005) - Behçet Aysan Şiir Ödülü

Buz Üstünde Yürür Gibi - Seçme Şiirler (2006)

Sahibinden Satılık (2008) - Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü