Ahmet Hakan alkışladı Erdoğan uygular mı?

Kovid-19 salgını nedeniyle Cumhurbaşkanlığı kabinesi Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saatlerce toplandı ve hafta sonları için sokağa çıkma yasağı koydu.

Hafta içi günleri için ise yasaklarmış gibi yaparak 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı açıkladı.

Tüm dükkanlar, lokantalar, kafeler, hamamlar, saunalar, marketler zaten kapalı. Saatler tüm dünyanın uyguladığı kış saatini uygularken Erdoğan''ın dayatması ile Türkiye uygulamıyor.

Hava zaten erken kararıyor ki millet her yer kapalı iken sokaklarda ne yapacak?

***

Değerli okurlarım,

Pazartesi gecesi CNN Türk''te Ahmet Hakan''ın Tarafsız Bölge programında Erdoğan kabinesinin aldığı yasak kararları tek tek ele alınarak tartışılıyordu.

Dr. Hulki Cevizoğlu''na WhatsApp mesajı göndererek dedim ki;

Yasaklarla değil teşvik ve ödüller vererek, vatandaşların evde oturmalarını sağlamalıyız bunun için de şu önerilerim var:

- Gıda yardımı,

- Giyim yardımı,

- THY indirimli bilet

- Vodafone, Turkcell, Türk Telekom gibi cep telefonları operatörlerinin evde oturanlara yapacakları bedava konuşma + internet gibi kolaylıklar…

Dr. Cevizoğlu bu mesajımı okuyunca Ahmet Hakan da destekleyerek alkışlamaya başladı…

***

Değerli okurlarım,

Madem Sağlık Bakanlığı geç de olsa gerçek salgın rakamlarını açıklamaya başladı o halde yapılması gereken çok daha önemli bir iş var.

Önerim şudur: Hayatını her ne sebeple kaybederse kaybetsin tüm vatandaşlara da Kovid testi yapılsın.

Bu belki de dünyaya örnek olacak gerçek istatistiki veri sağlanmasının yolunu açacak, toplumdaki kuşkuları da ortadan kaldıracaktır.

Gerçek her zaman acıdır ama gelecek nesiller de bu acı gerçeklerden kendilerine ders çıkaracaklardır.

Haydi gelin bu konuda da dünyaya örnek olalım

Birkaç öneri daha yapayım:

- Meclis''teki tüm partiler yasaklara uyulması ve maske, fiziki mesafe ve temizlik konusunda ortak deklarasyon yayınlasınlar.

- Televizyon programlarına, haberlerde, dizilerde ve reklamlarda maskeli olunma zorunluluğu getirilsin,

- Cuma namazları ile  camide vakit namazı kılınmasına bir süre ara verilsin…

***

Değerli okurlarım,

Sizlerin gönderdiği binlerce öneriden bazıları şöyle:

Erden Aktoğu - Spor Yazarı

"Eğer bu rahatlıkla devam edersek kısıtlamalar daha da ağırlaşarak sürecek.

Tüm dünya ülkeleri ortak alınan böyle bir uygulamayla birbirinin önüne geçme, ya da avantaj sağlama şansı bulamayacağı için, bir ay sonra, "Nerede kalmıştık" diyerek bırakılan yerden yola devam edilir.

Bu süreçte yalnızca gıda, tıp ve iletişim sektörüyle elektrik, su, doğalgaz gibi altyapı hizmeti veren alanlar programlı bir biçimde hizmet verir. Tabi ki yerel yönetimlerin ve merkezi hükümetin acil durum birimleri de göreve hazır tutulur.

Kısacası tüm dünya bir aylığına hareketliliğe ara verir ve de bu illet virüsle mücadelede işte o zaman tüm dünya birlikte davranarak başarıya ulaşılabilir."

Eski AKP milletvekili:

"Çok güzel öneriler. Bakanlarından ve yüzlerce danışmandan böyle bir öneri gelmiyor. Çünkü kimsenin olsa böyle bir öneri yapmaya gücü yetmiyor... Reis her şeyi en iyi bilir mantığı var..."

CHP Milletvekili Kani Beko:

"Seni kutluyorum, çok güzel öneriler, çalışmalarında başarılar dilerim yolunuz açık olsun sevgiyle kalın…"

Adem Altan gazeteci:

"Akıllıca bir düşünce ve Çok güzel öneriler Orhan. Akılları hep cezadan ve yasaklardan yana çalıştığı için bunlar akıllarına gelmez…"

Cemal Karagüney - Emekli

Mesajı Sayın Cumhurbaşkanı da almıştır inşallah. Bekleyelim görelim uygularlar mı? Keşke uygulasalar. Aklınla bin yaşa…"

Levent Yurduşen - Emekli

"Orhan abi emeklilerin sesi oldun. Yasaklara tepkili bazı insanlar inadına çıkıyorlar. Yasak yerine ödül herkesi evinde oturtur. İnşallah hükümet de uyar önerilerine. Teşekkürler..."

 

Yazarın Diğer Yazıları