Ahmet Hakan'a saldırıda tahliye kararı

Ahmet Hakan'a saldırıda tahliye kararı
Gazeteci Ahmet Hakan'ın evinin önünde saldırıya uğramasıyla ilgili açılan davada, tutuklu tek sanık da tahliye edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Şengüler ve 6 tutuksuz sanık katıldı. Ahmet Hakan ve şoförü Sari Demir duruşmaya katılmazken, koruması Cemal Ceyhun Kıral duruşmada yer aldı. Kimlik tespitinin ardından sanıklar tek tek savunma yaptı. Savunmaların alınmasının ardından mahkeme, suçtan zarar görme ihtimaline dayanarak müştekiler Ahmet Hakan ve Cemal Coşkun Kıral'ın davaya katılmasına karar verdi.

Tutuklu sanık tahliye edildi

Mahkeme tutuklu sanık Ahmet Şengüler'in üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklu kaldığı süre, öngörülen suçun miktarı, savunmasının alınmış olması nedenleriyle tahliyesine karar verdi. Sanıklar Fuat Elmas, Kamuran Ergin ve Uğur Adıyaman hakkında verilen adli kontrol kararının sanıkların savunmalarının alınmış olması sebebiyle kaldırılmasına hükmetti.
Duruşma Nisan ayına ertelendi. 

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Ahmet Hakan, şoförü Sari Demir ve koruması Cemal Ceyhun Kıral "müşteki" sıfatıyla yer alıyor. Tutuklu şüpheli Ahmet Şengüler'in "Mala zarar verme", "Kasten silahla yaralamaya teşebbüs", "Basit yaralama", "Kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak" ve "Alenen hakaret" 3 yıldan 12 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. Diğer şüphelilerin ise benzer suçlardan 2 yıldan 10 yıla kadar hapisleri talep ediliyor.