Ahmet Kural hapse mi girecek?

Ahmet Kural hapse mi girecek?
Sıla Gençoğlu ve Ahmet Kural arasında yaşanan şiddet olayına ilişkin davanın ikinci duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görüldü. 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ahmet Kural’ın cezası ne oldu? Ahmet Kural hapse mi giriyor? İşte detaylar...

Şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018'de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı. Yeni gelişmeler neler? Ahmet Kural ne ceza aldı? İşte detaylar...

MAHKEMEDE NELER OLDU

Adliyeye ilk olarak Kural geldi. Davaya Sıla Gençoğlu da katıldı. Davada taraflara son sözleri soruldu. Mahkeme heyeti kararını açıklamak üzere ara verdi. Şarkıcı Sıla Gençoğlu’nu darp ettiği gerekçesiyle kasten yaralama suçundan 5 yıl hapis cezası talebiyle yargılanan oyuncu Ahmet Kural, davanın ikinci duruşması için avukatıyla birlikte adliyeye geldi. Dava 09.30'da başladı. Davada hakim taraflara son sözlerini sordu.

Davada son sözü sorulan Ahmet Kural son sözünde “Bana uyuşturucu kullandığım şekilde iftira atıldı. Hem bana hem de müştekiye test yapılmasını istiyordum. Kimin uyuşturucu kullanıp kullanmadığı ortaya çıkacaktır. Son olarak ise ben kimseyi darp etmedim. Tehdit etmedim. Hakaret etmedim. Masumum. Beraatimi istiyorum” dedi.
Duruşmaya, karar verilmek üzere ara verildi.

İŞTE AHMET KURAL’IN İFADESİ

Ahmet Kural avukatı Sibel Aydın, "Bu mahkeme adil bir yargılama yapmamaktadır. Tek taraflı ve görgüye dayalı olmayan ve Sıla'nın tanıklarının dinlemesine rağmen bu davada bizim savunma hakkımız varken tanıklarımızı dinlemiyorsunuz ve reddini istiyoruz." diyerek tepki gösterdi.

Ahmet Kural vekili Ahmet Kurtluoğlu, “mahkeme hakeminin reddini istiyoruz” red sebeplerimizi söylemeden, red sebeplerinin gerekçesini duymadan, peşin bir kararla red vermenizi anlayamıyoruz.

Avukatların tanıkları dinleme talebini reddeden hakime sinirlenen Ahmet Kural "Savuma hakkımı elimden alıyorsunuz" diyerek sesini yükseltti. Ahmet Kural, "İlk sözü evden çıkarken seni bitireceğim diyen bir hanımefendi, projesine kurban oluyorum. Kariyerimin ve ailemin ve kamuoyunda beni bitirmeye yönelik projedir. İtibarımı kariyerimi ve mesleğimi lekelediği iftirasını kanıtlamak için hem kendisinden hem de benden uyuşturucu testi istiyorum. Ailemin evine geldiğinde uyuşturucu etkisi altındaydı." dedi.

CEZASI ERTELENDİ

Ahmet Kural’a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti cezayı erteledi.

SILA'DAN AÇIKLAMA

Mahkeme çıkışı açıklamalarda bulunan şarkıcı Sıla "Türk adaletine teşekkür ediyorum. Mutluyum. Bütün kadınlar için güven verici. Çok zor bir dönemdi benim için. Çünkü bunun iddia olduğu söylendi. Dünya kadar manipülasyon yapıldı. Susmak iyi bir fikir değil. İyi bir duruşmaydı." dedi.

AHMET KURAL'DAN AÇIKLAMA

Mahkeme çıkışı açıklamalarda bulunan oyuncu Ahmet Kural "Şiddette kesinlikle bulunmadım. İki sevgili arasında yaşanan bir olay buraya kadar geldi. Sokak tabiriyle eline almış bir belge  sallıyor. Mahkemede de söyledim. Hodri meydan... Test yaptıralım. Taleplerimiz reddedildi. O video ortaya çıktıktan sonra her şey ortaya çıktı. Bunun bir üst mahkemesi var, ceza falan yok. Hapis cezası yok, hapis cezası da yok. Bu iş daha bitmedi, bir üst mahkemesi var. Bu bir intikam davası ve intikam dönüşüdür. Bunu ilk kez söylüyorum: Sıla hanım hem fiziksel hem de psikolojik şiddeti sever.Herkes ne olduğunu bilecek. Test istedim, kim masal anlatıyor görsünler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz." ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler