Ahmet Nur Çebi açıkladı: Beşiktaş’ın ekonomisi böyle çöktü

Ahmet Nur Çebi açıkladı: Beşiktaş’ın ekonomisi böyle çöktü
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün bütçesinin yüksek faiz yükü ve maliyetli sözleşmeler altından ezildiğini belirterek, yılda 300 milyon lira zarar ettiklerini söyledi. Çebi ayrıca, 143 dava devraldıklarını ve 225 icra takibi olduğunu da sözlerine ekledi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün resmi Youtube kanalında yaptığı açıklamada dikkat çeken rakamlar paylaştı. Siyah beyazlıların bütçesinin yılda 300 milyon lira açık verdiğini vurgulayan Çebi, söz konusu açığın sebebinin faiz yükü ve maliyeti yüksek sözleşmelerden kaynaklandığını söyledi.

Çebi ayrıca, göreve geldikten sonra 61 hacze müdahale ettiklerini ve kulüp hakkında 225 icra takibinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Ahmet Nur Çebi’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Göreve geldiğimiz ana kadarki borcun 3.3. milyar TL olduğu Divan Kurulu toplantısında sizlere açıklanmıştı. Belirtmek istiyorum ki bu borç, mevcut finansman yükü ve gelecek olan faizlerle 2023 yılında 4.1 milyar TL’yi bulacak belki de aşacaktır. Vereceğimiz mücadele, bu rakama ulaşılmaması hatta daha da aşağı bir seviye çekilmesidir.

Kulübümüzün yaklaşık 600 milyon TL geliri vardır ancak giderimizin 900 milyon TL olduğunu vurgulamak istiyorum. Yılda 300 milyon TL açık veriyoruz. Ayda 25 milyon TL açıkla Kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz. Bu durum, bugüne kadar yapılan borçlanmanın verdiği faiz yükü ve yapılmış olan büyük kontratların dayanılmaz olan ağırlığından kaynaklanıyor.

AVRUPA ENGELİ KALKTI

Göreve geldiğimiz ekim ayının son on gününde, hızlıca 120 milyon TL bulunarak ödemeler yapılmış, temiz kağıdı alınmış ve Avrupa’ya gitmemizin önündeki engel şimdilik kaldırılmıştır. Bu konuyla ilgili şunu belirtmek istiyorum. Bu süreç eylül ayı sonunda tamamlanması gerekirken eski yönetim seçim nedeniyle bunu ekim ayına ertelemiştir. Bu ilginç durumu kamuoyu ve Beşiktaşlılarla paylaşmayı bir görev biliyorum.

Yaklaşık 7 aylık görev süremiz boyunca 380 milyon TL kaynak yarattık. Bu kaynak, bankalara gelen tüm gelirlerimizin dışında yarattığımız bir kaynaktır. Yapılmış olan ağır sözleşmeler gereği tüm gelirlerimiz bankalara ödenmektedir. Gelirlerimiz, bankalar tarafından kredi borçlarımıza sayılmaktadır. Bunların dışında bulmamız gereken 780 milyon TL’ye karşılık bulabildiğimiz 380 milyon TL ile bugüne kadar Kulübümüzü ayakta tutmayı başardık. Geldiğimiz günden bu yana sekiz ayı bulan maaş ödemeleri yaptık. Eski yönetim döneminden kalan üç-dört ay geriden gelen personel maaş ödemelerinin ancak bir ayını kapatmış bulunuyoruz. Çalışanlarımıza bu konuda bizlere göstermiş oldukları anlayış nedeniyle candan teşekkür ediyorum. Zaman içinde onların üstündeki yükü hafifleterek yürümeye çalışacağımızı belirtmek istiyorum.

225 İCRA TAKİBİ VAR

Bilindiği üzere, konsorsiyum bankalarıyla yapılmış olan bir kredi sözleşmemiz var. Bu kredi sözleşmesinin içeriğinin Kulübümüzün şu anki şartlarıyla dönmesine engel teşkil ettiğini hepimiz biliyoruz. Geldiğimiz günden beri bu sözleşmenin çok ağır şartlar içerdiğini, sözleşmenin yeniden yapılanmasının Kulübümüzün dönebilmesi adına çok önemli olduğunu belirtmiştik. Bu konuda bankalarla olan görüşmelerimiz ısrarlı bir şekilde devam etmektedir. Beşiktaş lehine olan bir sözleşmeyi hayata geçirmeyi arzuluyor ve bunun gayreti içinde olduğumuzun bilinmesini istiyorum.

143 adet dava devraldık. Bunların 24 tanesi maalesef üyelerimizle ilgili açılmış davalardır. Bunların birçoğuyla kucaklaşmak ve barışı tekrar sağlamak adına uzlaşmayı planlıyoruz. 190 dava devam ederken ayrıca 225 icra takibi olduğunu belirtmek istiyorum. Geldiğimiz günden beri 61 hacizle mücadele ettiğimizi ifade etmek istiyorum.