Ahmet Nur Çebi: “Bütün gelirlerimiz temlikli”

Ahmet Nur Çebi: “Bütün gelirlerimiz temlikli”
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Bütün gelirlerimiz temlikli. Bir kuruş bize akan bir şey yok. Elektrik borcu için bile bir kuruş alamıyoruz. Maaşlar için alamıyoruz. Ben nereden bulacağım 10-15 milyon euroyu?” dedi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada geçmiş yönetimin büyük israflar yaptığını söyledi. Kulübün bütün gelirlerinin temlikli oluğunu belirten Çebi, “. Bir kuruş bize akan bir şey yok. Elektrik borcu için bile bir kuruş alamıyoruz. Maaşlar için alamıyoruz. Ben nereden bulacağım 10-15 milyon Euro’yu? Hepsi bankaya temlik edilmiş” şeklinde konuştu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Son seçimde genel kurula katılan tüm Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum. Gördüğümüz kadarıyla açık ara bir seçim olması gerekçesiyle kendimde yoğun baskı hissediyorum. Bunun altından kalkabilmem için çok çalışmam gerekiyor. Bana güveniniz için çok teşekkür ediyorum. Serdal Adalı, denetlenmeyi istemişti. Ben süreci uzatmak istedim. Onlar benim olduğum dönemi işaret etti. Benim de olduğum dönemim denetlenmesi için yazılı müracaat ettik. Bununla ilgili destek verebileceğimizi söyledik. Bu konuda tereddüdünüz olmasın. Her şeyi denetleme kuruluna vermeye açığız.”

‘BEŞİKTAŞ’TA İSRAF DÖNEMİ YAŞANMIŞ’

”16-17 milyon TL’lik çatıyı kenara bırakmışız 600 bin TL’lik fatura konuşuluyor. Biz hepsine bakacağız. 40 günü genel sekreterimle çalıştık, durum çok keyifli değil. Enkaz edebiyatı yapmayalım ama bir süre sonra hepimiz eski dönemleri unutacağız. Bu da Allah’a reva değil. Zor durumların nereden geldiğini bilmeden bizim çalışmamızı bizden isteyemezsiniz. Geçmişi de değerlendirmemiz gerekiyor. Geçmişi karıştırmayın, işinize bakın gibi söylemlerle karşılaşmak doğru olmaz. Beşiktaş’ta bir israf dönemi yaşanmış kimsenin umurunda olmamış. Ben sizlerden namuslu ve şerefli bir Beşiktaş aldım. Hesap sorulacaksa Denetleme Kurulu soracak. Her kızdığımda kaçacak adam değilim ben”

‘PARASIZ HİÇBİR ŞEY OLMUYOR’

”Geldiğim günden bu yana 2 saatten fazla uyumuyorum. Bazen sorunları çözmek elinizde olmuyor, kontratlar gibi. Önümüzdeki 2-3 yılın sözleşmesi imza atılmışsa geri dönüş yok. Önümüzdeki iki yılın 2.5 yılın 1 milyar TL zarar ile kapanacağını görüyorum. Bunları koyduğunuz zaman uyuyamıyorsunuz. Bunu aşağı çekmeye çalışıyoruz. Yapılan sözleşmelerde fedakarlıklar istiyoruz. Parasız hiçbir şey olmuyor. Geliri giderinden 1 lira fazla bir kulüp yaratamazsak hiçbir şey konuşamayız. Biz Beşiktaş’ı nasıl şekillendireceğiz mesele bundan ibaret…”

‘1 YILLIK KİRANIN MUAFI MI OLUR?’

”Fulya’da otoparkın 1 yıl kiralanması talep edildi. İnşaat bitmeden açtılar, böyle bir şey var mı? 1 yılda açmaya karar verdik. 1 senesiyle ilgili para ödenecekti, ne zaman gelecek para dedim, gelmeyecek dediler. Orada yapılacak masraflar vardı, kişilere oralara harcama yaptırdık dediler. Hayır bunu faturalandırsınlar dedim. Ek kontrat yaptırdık dediler. 1 yıllık kirayı muaf demişler. 1 yıllık kiranın 1 yıllık muafı mı olur? Sonra 15 yıllık kiraladık dediler. İcra kurulunda böyle bir şey olmadı dedim, başkan öyle istedi dediler.”

‘DÜRÜST OLACAKSINIZ, BÜTÜN GELİRLERİMİZ TEMLİKLİ’

”Yapılan seçimlerin hepsi benim burada bertaraf edilmem için yapıldı. Bana yıllarca ağabey diyen, her şeyi Ahmet Ağabeye sorarım derken, seçim kararından benim haberim yoktu. Ümraniye’ye gittik, herkes bitmiş. Kimse gitmemiş aylarca. İnsanlara dokunacaksınız, dürüst olacaksınız. Tek beklenti bu. Bütün gelirlerimiz temlikli. Bir kuruş bize akan bir şey yok. Elektrik borcu için bile bir kuruş alamıyoruz. Maaşlar için alamıyoruz. Ben nereden bulacağım 10-15 milyon Euro’yu? Hepsi bankaya temlik edilmiş.”