Ahmet Sefer Üstün: “AKP damat eliyle yok edilecek”

Ahmet Sefer Üstün: “AKP damat eliyle yok edilecek”
AKP’nin kurucu isimleri arasında yer alan ve partiden ihracı beklenen  isimlerden Ahmet Sefer Üstün, “Nasıl ki ANAP, Mesut Yılmaz’ın elinde yüzde 5’de sonlandıysa, AKP de damat eliyle yok edilecek” şeklinde konuştu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte AKP’den ihraç edilmesi talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen isimlerden Ahmet Sefer Üstün, AKP’deki mevcut duruma tepki gösterirken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sert sözlerle yüklendi. Üstün, “Nasıl ki ANAP, Mesut Yılmaz’ın elinde yüzde 5’de sonlandıysa, AKP de damat eliyle yok edilecek. Bitecek, tükenecek! Biz aslında bu tükenişi durdurmak istedik. Fakat karar mekanizmalarından uzaklaştırıldık, söylediğimize kulak asılmadı ve biz de “artık bu vebali üstlenmek istemiyoruz” dedik” ifadelerini kullandı:

Gazete Duvar’dan İfan Aktan’ın sorularını yanıtlayan Ahmet Sefer Üstün’ün açıklamalarından satır başları şöyle:

“AK Parti, yüz-yüz elli yıllık bir uğraşın, alın terinin, davanın üzerine oturdu. Ama AK Parti’nin mevcut versiyonu bu davayı taşıyamadı. Evlat ve damat uğruna bu dava heba edildi. Dava kimsenin tekelinde değildir. Davanın değerlerini savunursanız, onun bayraktarlığını yapabilirsiniz. Oysa ortada savunulacak bir dava bırakmadılar. Aksine, yılların emeğini de damat ve evlat uğruna heba ettiler. Şu anda devlet yönetimi de, bir başbakanlık varmışcasına damat eliyle işletiliyor. Damat şu anda gayriresmi, fiili başbakandır. İstediği zaman bakanlara, bakan yardımcılarına talimat verebilen, genel müdürleri toplayabilen bir damat var. E bunu bir sistemde ancak başbakan ya da cumhurbaşkanı yapabilir. AKP’nin geleceği damat üzerine bina edildiği için erime başladı. Nasıl ki ANAP, Mesut Yılmaz’ın elinde yüzde 5’de sonlandıysa, AKP de damat eliyle yok edilecek. Bitecek, tükenecek! Biz aslında bu tükenişi durdurmak istedik. Fakat karar mekanizmalarından uzaklaştırıldık, söylediğimize kulak asılmadı ve biz de “artık bu vebali üstlenmek istemiyoruz” dedik. O nedenle de muhafazakâr seçmene, demokrat kesime, özgürlüğü önceleyen insanlara, dünya değerlerini arzu edenlere bir alternatif sunmak istiyoruz.”

İlgili Haberler