Ahmet Türk'ten, Bahçeli açıklaması

Ahmet Türk'ten, Bahçeli açıklaması
Sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılanma kararı alınan Mardin eski Belediye başkanı Ahmet Türk, tutuksuz yargılanmasını gündeme getiren Bahçeli'ye teşekkür etti. Türk,"Kendisine teşekkür ve ziyaret etmek istiyorum" dedi.

HDP ile Meclis'te sık sık yakınlaşması ile tepki çeken Bahçeli terör soruşturmasından tutuklu Ahmet Türk'ün tutuksuz yarılanması gerektiğini açıklamıştı. Bahçeli, "74 yaşındaki Ahmet Türk, rahatsızlığı nedeniyle insani boyut gözönünde bulundurularak tedavisine fırsat verecek şekilde tutuksuz yargılanmalı" demişti. Ülkücü camiada tepkilere neden olan bu açıklamadan bir süre sonra Ahmet Türk tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Türk tahliyesinin ardından Bahçeliye teşekkür ettiğini açıklayarak ziyaret etmek istediğini dile getirdi.

İşte Ahmet Türk'ün o açıklaması:

"Sayın Bahçeli, vicdani bir sorumluluğu yerine getirdi. Bir parti hesabı yapmadan, vicdani sorumluluğu yerine getirdi. Kendisine teşekkür etmek istiyorum. İmkanım olursa kendisini ziyaret edeceğiz.

 Tabii bir şahsın bırakılması meseleyi çözmüyor. Genel Başkanlarımız, belediye başkanlarımız, hemen hemen bütün yöneticilerimiz içerde. Türkiye'nin normalleşmesi, yeni bir dönemin başlaması için sorunların barışçıl yöntemlerle çözüm için umut ediyoruz."

İlgili Haberler