Ahtapot turşusu yok satıyor, Türkiye’de kimsenin aklına gelmeyeni yaptı şimdi paraya para demiyor

Ahtapot turşusu yok satıyor, Türkiye’de kimsenin aklına gelmeyeni yaptı şimdi paraya para demiyor
Hemen hemen tüm tropik bitkilerin turşusunu kuran Antalyalı işletmeci Mustafa Hazar’ın kurduğu Ahtapot turşusu yok satıyor. 10 litrelik ahtapot turşusunu 200 TL'den sattığını ifade eden Hazar, özellikle Rusların bu turşuya yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

DHA’da yer alan habere göre, 27 yıldır restoran işleten Antalyalı Mustafa Hazar, kurduğu ahtapot turşusuyla yok satıyor. Ahtapot turşusunun çok ilgi çektiğini anlatan Hazar, "Ruslar bu turşuya bayılıyor. Ahtapotun yıllarca salatasını yapardık. 'Salatası oluyorsa turşusu neden olmasın' dedim ve yaptım. Türkiye'de ilk olduğunu düşünüyorum.

sarimsak-ve-ahtapot-tursusuna-yogun-ilgi-7080-dhaphoto2.jpg

10 LİTRESİ 200 TL

Antalya'da yaşayan Ruslar ahtapot turşusunu yaptığımı duyunca gelip aldılar ve çok beğendiler. Şimdi sürekli kurmaya başladım" diye konuştu. Hazar, 10 litrelik ahtapot turşusunu 200 TL'den sattığını aktardı.

sarimsak-ve-ahtapot-tursusuna-yogun-ilgi-7080-dhaphoto7.jpg

KAYA TUZU KULLANILMALI

Hazar, evinde turşu yapacaklar için ince tuz yerine kaya tuzu kullanmalarını, arıtılmamış kireçli suyla ve ürünleri haşlamadan turşu kurmaları yönünde tavsiyede bulundu.

sarimsak-ve-ahtapot-tursusuna-yogun-ilgi-7080-dhaphoto8.jpg

AHTAPOT TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Birçok vatandaş Ahtapot turşusunu ilk kez duyarken Ahtapot turşusu nasıl yapılır? Ahtapot turşusu nedir? gibi soruları aratarak Ahtapot turşusunun tarifine ulaşmaya çalışıyor. İşte en güzel Ahtapot turşusu tarifi…

sarimsak-ve-ahtapot-tursusuna-yogun-ilgi-7080-dhaphoto3.jpg

AHTAPOT TURŞUSU MALZEMELERİ NELERDİR?

3 Adet Orta Boy Soğan 

3 Diş Sarımsak

Maraha (rezgane)

5-6 Tane dövülmemiş karabiber

Kavanoz

Sirke

 Tuz

Zeytinyağı

Ahtapot

sarimsak-ve-ahtapot-tursusuna-yogun-ilgi-7080-dhaphoto10.jpg

AHTAPOT TURŞUSU TARİFİ

Mürekkep kesesi çıkarılan ahtapotun ağız kısmı ve çevresi kesilerek atılır. Ayak uçları da kesilen ahtapot iyice dövülerek salyası akıtılmalıdır. Daha sonra ise ufak parçalara bölünen ahtapot ocakta kısık ateşte kaynatılır ancak ahtapotun tam pişmemesi gerekmekte. Tam olarak pişmeyen ve yumuşak bir kıvamda kalan ahtapot ocaktan indirilip suyu süzülür.

Ahtapot soğuduktan sonra ise, bir kavanoz alınır en alta az sirke dökülür ve tuz eklenir. Dört, Beş parça ahtapot konulduktan sonra ahtapotların üzerine halkalar halinde kesilen birkaç soğan konulmalıdır. Bunun üzerine ise Marada dalı ve bir diş sarımsak konulur ve bu işlem kavanoz dolana kadar tekrarlanır.

En son olarak malzemeleri tamamen örtecek şekilde sirke dökülür, en üst katmana ise yalıtkan görevi görmesi nedeniyle zeytinyağı dökülür. Sıkıca kapatılan kavanozdaki ahtapot 21 gün sonra yenmeye hazır hale gelir.