Ailenin şampiyonluğu

Bugün söze Erdoğan'la başlayacağım. Daha iki ay önce "Başakşehir projesi benimdir. Bu defa tamam" dememiş miydi? Bu destek dahi Türkiye'de şampiyon olmaya yeterliydi. O zaman aradaki fark tam 8 puandı. Birden işler karıştı. Erdoğan'a bu kez "Kim şampiyon olur?" sorusu yöneltildi. O da malum cin. Bu defa verdiği cevaba bakın; "Ne bileyim ben müneccim miyim?" Ligin tamamlanmasına bir hafta kala Galatasaray'ın "Şeref turu"nu izledik.

Peki bu sonuca nasıl gelindi, incelediniz mi? Geçen yıl İzmir'de Göztepe'yi yenip, şampiyonluğun kazanıldığı tarih yine 19 Mayıs'tı. Bu kez final gerçek rakiple oynandı.

Söylenenlere bakın

Takımı puan kaybettikçe, Abdullah Avcı'nın sinirleri bozuldu. Yıllar yılı sakin duruşuyla tanıdığımız teknik direktör başladı saçmalamaya:

* Biz kazandıkça, onların kimyası bozulacak.

* Çok olanlar değil, inananlar kazandı. Bunun Başakşehir adına tvit atmaya kadar gittiğini gördük.

Ötekiler

Arada "hınk deyiciler" ile "açık destekçiler" de fark ettik. Özellikle Ersun Yanal'a sormak istiyorum. 1-1'i kurtardıkları maçtan sonra "Galatasaray'ın şampiyonluğuna mâni olduk" deyişini nereye monte edeceğiz?

O kadar çok "dereyi görmeden paçayı sıvayan" çıktı ki hangi birini ele alacağımızı şaşırdık. İçlerinden bir kaçını ayrı kategoriye sokuyoruz. Örneğin İlker Yağcıoğlu. Adam futbol yorumcusu mu, holigan mı? Son gece Erman Toroğlu onu parça parça edip bıraktı. Yeri geldi bir şey sormak istiyorum; "TRT ve a Spor arasında tünel mi var?"  Yağcıoğlu, her iki ekran arasında devamlı gidip geliyor. Eskiden bunlara ek F. Bahçe TV de vardı. Bereket üçüncü durağı artık görmüyoruz. İlker galiba fason çalışıyor.

Sadece Yağcıoğlu mu, Emre Bol gibileri de "yanlılar listesi"ne ekleyebilirsiniz. Kulüp televizyonlarının formalı spikerleri bile daha tarafsız.

Yılın süperleri

Arada bir de Katar organizasyonu izledik. Yılın süperleri ödülleri dağıtıldı. İlaç için bir tek Galatasaraylı listeye alınmaz mıydı? Şampiyon olacak ekibe sıfır çektirdiler.

Göğsüne Emirates reklamı iliştirilmeye hazırlanan Başakşehir'e açık torpil çekildi.

Sizce talipler, Şampiyonlar Ligi'ne ön elemelerle katılabilecek takımı satın almakta ısrarcı olacaklar mı?

Torun Yaman bile...

Fatih Terim, 22. şampiyonluğu kazanırken etkenler arasında ilk sırayı aileye verdi. Seyrantepe'den, Florya'dan gözlemlediklerimiz canlı örneklerdi. Hoca, torunu Yaman'ın dahi skor tahmini yapacak hâle geldiğini anlattı.

Baba ve kızlarının sergilediği mutluluk sahneleri taraflı tarafsız herkesi etkiledi. Hadi bu taraf bizden. Ya sahaya sürülen 11 yabancıya ne demeli. Tamamı bizden birileri hâline dönüşmüştü.

İbra meselesi

Tam zamanı olduğunu sanıyorum, şu ibra konusu yeniden gündeme gelmeli. Alkışlarla, iş başındaki yönetimi kovanlar şimdi ne yapıyorlar?

Başkan Mustafa Cengiz'in "Bırakın da şampiyon olalım" demesine yuh çekenler nerelere kaçtılar. Bir kupa isteyenlere "ikincisi bedava" dendi. İbra edilmeyen yönetim "çifte şampiyon" unvanlılara katıldı. Esas aile meselesi bu olsa gerek. Biraz çatlak, biraz buruk olsa da...

Son gece

Teknik ekipten başkanına, futbolcularından tribündekilere kadar ceza alan bir takım şampiyonlukları kucaklamışsa kutlamalıyız. Cezalara eklenen sakatlar başlı başına bir handikaptı. Hatta Terim, 62. dakikadan sonra yine tribüne yollandı. Neticede maç kazanıldı ya önemli değil. Şeref turuna baktım 85 kiloluk hocanın boynunda 25 kilo Sarı-Kırmızı atkı vardı.

İlk defa VAR başarılıydı. İki santimlik ofsaytlar bile atlanmadı. Tesadüfe bakın iptal edilen gollerin tamamı Cim Bom'a aitti. Sanırım bunları Semih Özsoy bile fark etmiştir.

Bir Japon

Türkiye'de Yılın Sporcusu unvanı verilen Visca neden kayboldu dersiniz. Çünkü ortaya bir Japon çıktı: Nagatomo. Adamı öyle bir yakaladı ki hiç bırakmadı.

Feghouli, Fernando, Belhanda ve diğerleri de aynı hırsla oynadılar. Hiç kimse bu çifte zafere bip atmaya kalkmamalı. Sadece kutlamalılar.

...

BÜYÜK AYIP: Hani bir laf vardır; Kanının son damlasına kadar... Anadolu Efes, CSKA Moskova önünde müthiş oynadı. Rus takımını 14 sayı geriden gelip geçmeleri anlatılamaz. Bu arada birkaç Fenerbahçe seyircisinin yaptıklarını kınıyorum. Buradan Vitoria kentine sırf Ataman'a küfür etmeye gidenlere de yazıklar olsun. Peki ne yaptı size?

...

GÜNÜN SÖZÜ

Bana soylarınızla övünmek değil, yaptıklarınızla gelin. Hz. Muhammed

Yazarın Diğer Yazıları