Airtag'lerin yanlış sinyaller verdiği ortaya çıktı. "Takip ediliyorsun"

Airtag'lerin yanlış sinyaller verdiği ortaya çıktı. "Takip ediliyorsun"
Geçen yıl Apple tarafından çıkarılan Airtag'lerinde mevcut olan bir hata tespit edildi. Airtag'ler size ait olmayan AirTags cihazları uzun süre sizin üstünüzde görürse takip edilebiliyor olabileceğinize karşı sizi uyarıyor. Sahte alarmlar gönderiyor.

DonanımHaber''den alınan bilgilere göre; Apple tarafından kişisel cihazların takibi kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan AirTags takip cihazı, çıkışından bu yana birçok kez kötü amaçla kullanıldı. Apple, izinsiz insan ve eşya takibini engellemek istemişti ancak durum beklenenden biraz farklı oldu.

Yeni alarm sistemi ile Apple, size ait olmayan AirTags cihazları uzun süre sizin üstünüzde görürse takip edilebiliyor olabileceğinize karşı sizi uyarıyor. Bu sistem ile Apple, şüpheli AirTags cihazını bir harita üzerinde gösteriyor. Wall Street Journal’ın raporuna göre birçok kullanıcı, sahte alarmlar almaya başlamış durumda. Bu alarmlar, size haritada AirTags cihazını göstermek yerine, sizin lokasyonunuzdan birçok çizgi gösteriyor.

Bu sahte alarmın ne kadar yaygın olduğu bilinmiyor ancak birçok kullanıcı da bu durumu doğrular nitelikte. AirTags hatalarından bir diğeri ise kullanıcıların kendi AirTags cihazlarını başkasına ait gibi algılaması oluyor ve kendi AirTags cihazınızın sizi takip ettiği söyleniyor.

İlgili Haberler