AK Parti İstanbul adayı kim oldu?

AK Parti İstanbul adayı kim oldu?
AK Parti 2019 yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi. Peki AK Parti'nin İBB Başkan adayı kim oldu? Binali Yıldırım mı, Mehmet Özhaseki mi

2019 Yerel Seçimlerde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim oldu? Kulislerde Binali Yıldırım ve Mehmet Özhaseki konuşluyor. Saat 14.00'da açıklanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ismi resmileştiğinde haber sitemizde yer alacaktır. AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldığı bir televizyon programında "İstanbul Ankara gibi birçok büyükşehirde adayın kim olacağı belli oldu ancak siyasi etik gereği bunu şimdi söylemek doğru olmaz." diye konuştu.  Peki AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı kim, ne zaman açıklanacak büyük merak konusu olmaya devam ediyor. İstanbul'un şu an belediye başkanı Mevlüt Uysal, yerel seçimlerde mevcut isim mi aday gösterilecek yoksa yeni bir isim mi ön plana çıkacak Numan Kurtulmuş konuyla ilgili ipucu verdi.

Son dakika...

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını bugün açıklamayacak.

AK PARTİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI MI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. TRT Haber’de açıklamalar yapan kurtulmuş şunları söyledi:

İstanbul Ankara gibi birçok büyükşehirde adayın kim olacağı belli oldu ancak siyasi etik gereği bunu şimdi söylemek doğru olmaz.

"Gönül belediyeciliği" sloganı ile hareket edecek AK Parti, belediye başkan adaylarının başvurularını 5 Kasım'dan itibaren almaya başlandı ve sona erdi.

AK Parti’de aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından ilk kez elektronik ortamda temayül yoklaması yapıldı. Siyaset, 31 Mart'taki yerel seçimlere odaklanmış durumda. AK Parti'de bugün bir ilk gerçekleşti. Aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından elektronik ortamda temayül yoklaması yapıldı.  AK Parti'de 145 bin teşkilat mensubu 81 ilde elektronik ortamda oy kullandı.  Oylamanın sonuçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. AK Parti'de 5 Kasım'da başlayan aday adaylığı süreci, 16 Kasım'da son bulmuştu. 7 bin 180 kişi yerel seçimlerde aday olmak için başvurmuştu.

AK PARTİ ANTALYA ADAYI BELLİ OLDU

AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, esnafla bir araya geldiği toplantıda, 24 Kasım Cumartesi gününe kadar Antalya'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını söyledi. Başkan Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının ise Menderes Türel olduğunu açıkladı. 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEVLÜT UYSAL

Mevlüt Uysal 1966 senesinde Antalya'da dünyaya geldi. 

İlk ve ortaöğrenimini memleketinde tamamlayan Mevlüt Uysal, 1988 senesinde de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 

Mezuniyetinin ardından bir süre avukatlık yaptı. 

2001 senesinde Adalet ve Kalkınma Partisi Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı olarak siyasi kariyerine başlayan Uysal, 29 Mart 2009 tarihinde Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine yapılan yerel seçimlerde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı oldu. 103 bin 111 seçmenin 39 bin 072’sinden oy alarak "Başakşehir Belediye Başkanı" seçildi. 

2014 yerel seçimlerinde tekrar Adalet ve Kalkınma Partisi'nden aday olan Uysal, ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanı oldu. 

28.09.2017 tarihinde, Ak Parti'nin İBB başkan adayı olduğu açıklandı.