Akaryakıtta kötü haber bu sefer Şenol Babuşcu'dan geldi

Akaryakıtta kötü haber bu sefer Şenol Babuşcu'dan geldi
Motorin ve benzin fiyatının 30 TL'ye dayanması sonrasında Ziraat Bankası eski yöneticisi Prof. Dr. Şenol Babuşcu'dan korkutan tahmin geldi. Babuşçu, "Akaryakıt fiyatları daha da artacak" dedi.

Araç sahipleri otoparkta yer arayacak

Gazete Durum''da yer alan habere göre, yaptığı analiz ve yorumlarla dikkat çeken ünlü ekonomist Ziraat Bankası eski Genel Müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, akaryakıt ve enflasyon üzerine çarpıcı tahminde bulundu. 

Son bir yılda yüzde 307 artan motorin ve benzin fiyatının 30 TL''ye dayanması sonrasında Babuşçu, "Enflasyonun düşme olasılığı yok. Bence TÜİK''in 73,5 olan enflasyonu, sonbaharda yüzde 90''ı geçecek. Akaryakıt fiyatlarının daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

Enflasyon ve akaryakıt fiyatlarına dair yorum yapan Babuşçu "Akaryakıt zamları iki unsura bağlı. Biri dünyadaki petrol fiyatlarına ve ülkedeki döviz kuruna bağlı. Dünya petrol fiyatlarının yukarı yönlü olacağını düşünüyorum. Ülkemizdeki dolar kuru da kesinlikle yukarı yönlü gidecektir. Akaryakıt fiyatlarının daha da artacağını düşünüyorum tabii ki. Enflasyonu kontrol altına alma gibi bir niyetleri yok. Hükümet seyrediyor. En son Maliye Bakanı Nureddin Nebati, aralık ayından itibaren enflasyonun düşeceğini söyledi" dedi.

Babuşçu "Sonra Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun 2023 Şubat ve Mart''tan itibaren düşeceğini ifade etti. Yani enflasyonla mücadele edilmiyor. Enflasyonla mücadele etmekle görevli en önemli kurum, Merkez Bankası. Merkez Bankası''nın dördüncü maddesinde açıkça yazar: "Merkez Bankası''nın temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır." Ama fiyat istikrarını sağlamaya yönelik hiçbir adım atmıyor. Enflasyonla mücadele etmiyor. Merkez Bankası''nın elini kolunu bağlamış vaziyetteler. Banka, en önemli enflasyona karşı mücadele aracı olan politika faizini kullanamıyor, bu konuda  etkisizleştirilmiş" diye konuştu.

 

İlgili Haberler