Akbank işlemleri durdurdu

Akbank işlemleri durdurdu
Türkiye’de doların 14 lirayı euronun ise 16 lirayı zorlaması sonrası yatırımcılar büyük bir satış gerçekleştirdi. Satış sonrası endişeye kapılan hisse senedi yatırımcıları ise ellerindeki kağıtları satmaya başladı. Satış sonrası ise Akbank geçici süreliğine hisse satışlarını durdurdu.

Türkiye tarihi bir kriz yaşıyor. Doların 13.500 TL’ye kadar yükselmesi borsada da bankacılık endeksi hisselerine sert satışlar getirdi.

BANKACILIK SEKTÖR ENDEKSİ ADETA ÇÖKTÜ

BİST 100 endeks yüzde 1’e yakın yükselirken bankacılık sektörü endeks adeta çöktü. Yüzde 3’ün üzerindeki düşüşte banka hisselerinde yaşanan satış etkili oldu.

SENET SATIŞLARI GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

En sert düşüş Akbank hisse senedinde yaşandı. Akbank yüzde 5 düşünce BİST devre kesici uygulaması devreye girdi ve hisse senedindeki işlemleri geçici olarak durdurdu.

HİSSELERDE KORKU SATIŞI BAŞLADI

Akbank hisse senedi yeniden işlem görmeye başlarken hisse senedinde yüzde 4.31’lik bir değer kaybı yaşanıyor.

Diğer taraftan dolarda yaşanan gelişmelere ilişkin Yeniçağ gazetesine açıklamalarda bulunan uzmanlar, doların 13,46''ya ulaştığı sırada yüksek miktarda döviz satışı gerçekleştiğini iddia etti.

AKBANK''TAN AÇIKLAMA

Bilindiği gibi devre kesicisi uygulaması yatırımcıları fiyat dalgalanmalarında negatif etkilenmemesi için Borsa İstanbul tarafından seans sırasında devreye alınan bir uygulamadır. Borsada devre kesici uygulaması manuel müdahale gerek kalmadan, otomatik devreye girer ve fiyat değişimleri belli bir eşik değerine geldiği zaman (Borsada son uygulama bir önceki  fiyatına göre -5% de) işlemler geçici süreliğine sürekli müzayede sisteminden durdurulur ve tek fiyat toplama aşamasına geçilir, fiyat eşleşmesinden sonra hisse senedi tekrar sürekli müzayede işlemlerine başlar. 

Bugün Akbank hissesindeki devre kesici uygulaması bu kapsamda Borsa İstanbul’da devreye girmiş olup, haberde belirtildiği gibi Akbank’ın işlemleri durdurması gibi bir durum yoktur.

İlgili Haberler