Akbank’tan çalındı açıklaması. 20 milyon kişiyi ilgilendiriyor

Akbank’tan çalındı açıklaması. 20 milyon kişiyi ilgilendiriyor
Müşteri bilgilerinin çalındığı yönündeki iddialar sonrası Akbank tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Müşterilerimizin kişisel verileri her zaman olduğu gibi güvendedir” açıklaması yapıldı.

Akbank’tan çalındı açıklaması. 20 milyon kişiyi ilgilendiriyor

Akbank‘ta, iki gün süren kesinti siber saldırı iddialarını beraberinde getirdi. Banka’dan konuyla ilgili, “Müşterilerimizin kişisel verileri her zaman olduğu gibi güvendedir” açıklaması geldi.

Akbank, yaklaşık iki günlük kesintilerin ardından normale döndü. Banka, tüm hizmetlerin devreye alındığını duyurdu. Banka yaşanan problemin ana bilgisayarlardaki teknik sorundan kaynakladığını söylese de siber saldırı iddiaları gündeme geldi.

Yabancı bir forum sitesinde bir hacker, 20 milyon Akbank kullanıcısının verilerini çaldığını iddia etti.

Banka, siber saldırıya uğradığı ve müşteri bilgilerini çaldırdığı iddialarına sosyal medya hesabı aracılığıyla yanıt verdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında bankamız müşteri bilgilerine ulaşıldığı yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Müşterilerimizin kişisel verileri her zaman olduğu gibi güvendedir. Söz konusu paylaşımlara karşı tüm yasal yollara başvurma hakkımız saklıdır.”

İlgili Haberler