Sosyetenin en güzel kadınlarından biriydi kanser oldu! Billur Kalkavan hastalığını anlattı

Sosyetenin en güzel kadınlarından biriydi kanser oldu! Billur Kalkavan hastalığını anlattı
Akciğer kanseriyle mücadele eden Billur Kalkavan'ın son hali oyuncu arkadaşı Hamdi Alkan tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı. Koronavirüs tedavisi sonrası akciğer kanseri teşhisi konulan 59 yaşındaki Billur Kalkavan'ın hasta yatağındaki hali sevenleri üzmüştü. "Sahalara geri döneceğim" diyen Kalkavan, hastalığını anlattı.

Erkek arkadaşı Buğra Bahadırlı ile uzun süredir birlikte olan Billur Kalkavan Günaydın''dan Tuba Kalçık''a hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Billur Kalkavan’ın açıklamaları:

“''NEŞEMİ KAYBETMİŞTİM''

Tevekkül ediyor musunuz?

Ben çok inançlı biriyim. İnsanlar benim için marjinal diyerek yargıda bulunurlar ama para ile imanın kimde olduğunu Allah bilir. İnancım aynı şekilde devam ediyor. Tevekkül ediyorum. Tevekkül edeceğim ki tekamül edebileyim. Bu hastalığı kendimi geliştirmek için yaşadığımı düşünüyorum. Hayat neşemi kaybetmiştim son zamanlarda, üç senedir tatil yapmıyordum. Annemin rahatsızlığından dolayı da tatil programı yapamıyordum. Arkadaşlarımla arama mesafe koymuştum. Güne başlayıp, günü bitiriyordum.

Hiçbir şey yapmaya hevesim yoktu. Suratımın ortasına bir tokat yedim. Hayatın ne kadar güzel olduğunu ve daha yapacak çok şeyim olduğunu anladım. Hayatı çok seviyorum, bu hayatta gitmeden önce halletmem gereken her şeyi de halletmek istiyorum.

''SAHALARA GERİ DÖNECEĞİM''

-Bu hastalık size ne öğretti?

Kendimi güncellemem gerektiğini anladım. Kendi versiyonumu yeniledim ve sahalara geri döneceğim. Bu benim için bir hikaye, insanlara ilham olmak istiyorum. Dostum Hamdi Alkan sosyal medyadan beni paylaşınca, insanlardan bana büyük bir sevgi akışı oldu. Bu da beni besledi.

-‘Neden hastalığınızı bir süre sakladınız?’

Saklamadım. Ben şöyleyim diye açıklama yapmam ajitasyon olurdu. Önce ben sindirdim. 1.5 ay tedavi gördüm. Hamdi beni ziyarete geldiğinde ''Fotoğraf çekip paylaşabilir miyim?'' diye sordu, ''Paylaşabilirsin'' dedim. Çünkü Hamdi melek gibi bir insandır, onun paylaşması iyi oldu.

KÜS OLDUKLARINIZ SİZİ ARADI MI?

Ben kimse ile küsmem. Yapım buna müsait değil. Hayatımdan çıkardığım insanlar vardı, onlar aradılar. Benim en büyük desteğim hayat arkadaşım Buğra''dır. 13 senedir birlikteyiz, Allah hak eden herkese böyle bir hayat arkadaşı nasip etsin. Çok zor bir süreçten geçiyoruz, hasta olanın yanındaki için bu süreç çok daha yıpratıcı geçiyor. Ama Buğra çok güçlü bir duruş sergiliyor. Kendimi çok şanslı hissediyorum.


 

İlgili Haberler