Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan önce aşı oldu, sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu karşıladı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan önce aşı oldu, sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu karşıladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nu karşılayan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan’ın, Kılıçdaroğlu’nu karşılamadan önce korona virüs aşısı testlerine katıldığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uzun süreden bu yana Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’dne korona virüs tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti. CHP liderini, Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve Türkiye'de ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Ömer Özkan'ın eşi Prof. Dr. Özlenen Özkan karşıladı. Böcek’in tedavisini bire bir takip eden Özkan’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılamadan kısa bir süre önce üniversite bünyesinde gerçekleştirilen korona virüs aşısı testlerine katıldığı öğrenildi.

ozlenen-ozkan.jpg

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinin öncülüğünde başlatılan ve Çin'den temin edilen Kovid-19 aşısının test çalışmalarına Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde başlandı.

kilicdaroglu-baskan-boceki-hastanede-ziyaret-etti-7809-dhaphoto1.jpg

Bu kapsamda gönüllü olarak test çalışmalarına katılarak, aşı yaptıran Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kovid-19'un tüm dünyayı etkisi altına alarak, kasıp kavurduğunu dile getirdi.

Tedavi edecek bir ilacın henüz bulunamadığını aktaran Özkan, şunları kaydetti:

"Böyle olunca bütün dünya ve insanlık ümidini aşıya bağladı. Birkaç aşı var. Dünyada faz 3 çalışmasına kadar ilerleyen birkaç firmanın aşısı gündemde. Biz de Akdeniz Üniversitesi olarak Çin'in faz 3 aşısına girdik. Bugün ilk denemelerini yapacağız. Aşıdan başka çaremiz yok gibi duruyor. İnşallah aşı güvenlikli şekilde sonuçlanır, dünya bu illetten kurtulur. Ya korona virüs olacağız ya aşı. İnşallah aşıyla bu beladan kurtulacağız. Türk aşı çalışmaları da var, inşallah başarıyla sonuçlanır."

20201113-2-45350129-59733114-web.jpg

Özkan, üniversitelerinde de aşı çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

“BAŞKANIN MORALİ YERİNDE”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise hastane çıkışında açıklamalarda bulundu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kısa süre içerisinde tabucu olacağını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Sevinçliyim Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettim. Sağlığı gayet iyi inşallah kısa süre içinde taburcu olacak görevinin başına dönecek. Öncelikle hastanede görev yapan hizmet veren bütün sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür borçluyuz. Günün 24 saati çalışıyorlar emek harcıyorlar, başkan için özel olarak da her türlü ilgiyi gösteriyorlar" dedi.

kilicdaroglu-baskan-boceki-hastanede-ziyaret-etti-7809-dhaphoto3-001.jpg

“GÜLÜMSEDİK, ESPRİ YAPTIK”

Böcek'in taburcu olmasının ardından yürüyüşe çıkacakları konusunda sözleştiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Başkanın morali gayet iyi yerinde, gülümsedik, sohbet ettik, espri yaptık. Umarım kısa süre içerisinde görevinin başına döner. Hepinize yürekten teşekkür ederim. Özelliklede belediye başkanımızın sağlığı için emek harcayan bütün sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Espri yaptık yürüyüşe çıkacağımızı söyledik. 7 Mehmet'ten yemek ısmarladığı zaman ne kadar memnun olduğumu ifade ettim. Gayet güzel bir sohbetimiz oldu" diye konuştu. 

Kaynak: AA-DHA