Akhisarspor-Beşiktaş 0-3 (Maç özeti)

Akhisarspor-Beşiktaş  0-3 (Maç özeti)
Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Akhisarspor'u deplasmanda 3-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de 29. haftanın açılış maçında Teleset Mobilya Akhisarspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Zirve takibini yakından sürdüren Beşiktaş, düşme hattının üstünde bulunan Akhisarspor deplasmanından rahat bir galibiyetle ayrıldı.

Ryan Babel (2) ve Negredo'nun golleriyle sahadan 3-0'lık zaferle ayrılan Siyah-Beyazlılar, 60 puana yükseldi ve maç fazlasıyla haftalar sonra liderlik koltuğuna oturdu.

Kartal, bu 3 puanla birlikte Süper Lig'de oynadığı son 7. maçında 6. galibiyetini alırken, 34 puanda kalan Akhisarspor'un kazanamama serisi 5 maça çıktı.

MAÇ ÖZETİ

Maç golle başladı. Henüz 3. dakikada topla buluşan Ryan Babel, ceza sahası dışından düzgün bir vuruşla ağları buldu ve skoru 1-0'a getirdi.

14. dakikada Ricardo Quaresma, bir anda kendini yere bıraktı. Dizini tutan Portekizli futbolcu, tedavisi yapıldıktansonra oyuna devam etti.

20. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Akhisarspor'un savunmada yaptığı hatayı değerlendiren Negredo, düzgün bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.

33. dakikada Akhisarspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan Ömer Bayram'ın kale ağzına çevirdiği topa Seleznyov dokundu ancak Fabri doğru zamanlama ile golü önledi.

34. dakikada Beşiktaş 3. gol şansını değerlendirmedi. Sağ kanatta 2 rakibini geçip ortayı yapan Quaresma'nın topuna altı pasın az dışında Caner vurdu, top kaleye giderken Akhisarsporlu futbolculara çarpıp ceza sahası dışına yöneldi, Medel topun gelişine kaleyi yokladı, Mustafa Yumlu topa kafasını uzatıp pozisyonun gol olmasını engelledi.

36. dakikada Kadir Keleş oyundan çıktı, Paulo Henrique oyuna dahil oldu.



39. dakikada Akhisar net bir pozisyondan yararlanamadı. Kazanılan duran top sonrası kesinlen ortada bomboş pozisyondaki Mustafa Yumlu, kafayı Fabri'nin üzerine vurdu.

Karşılaşmada ilk yarı sona erdi.

***

İkinci yarı başladı.

Beşiktaş ikinci devreye de golle başladı. 47. dakikada Ryan Babel, yine ceza sahası dışından çektiği şutla, kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydetti: 3-0.

49. dakikada Negredo sarı kart gördü.



56. dakikada Akhisarspor %100'lük bir pozisyondan yararlanamadı. Medel'in hatasında top bir anda Larsson'un önünde kaldı. Rakiplerini geçen İsveçli futbolcu Fabri ile karşı karşıya pozisyonda topu auta gönderdi.

60. dakikada Seleznyov'un yerine Bilal Kısa oyuna girdi. Tecrübeli oyuncu oyuna dahil olur olmaz ceza sahası içinden kaleyi yokladı ancak top üstten auta gitti.

75. dakikada Talisca yerini Tolgay Arslan'a bıraktı.

78. dakikada Alvaro Negredo yerine Mustafa Pektemek oyuna dahil oldu.

81. dakikada Ricardo Quaresma yerine Vida oyuna girdi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş 3-0'lık skorla maç fazlasıyla liderliğe oturdu.



İLK 11'LER:

Akhisarspor:
 Lukac, Eray, Mustafa Yumlu, Aykut, Ömer, Sissoko, Caner, Serginho, Kadir, Larsson, Seleznyov

Beşiktaş: Fabri; Adriano, Pepe, Tosic, Caner; Medel, Atiba; Quaresma, Talisca, Babel; Negredo