Akıllı saatler kulaklıklar derken gözlükler de nasibini aldı. Ses sistemli Razer Anzu tarza zeka katıyor

Akıllı saatler kulaklıklar derken gözlükler de nasibini aldı. Ses sistemli Razer Anzu tarza zeka katıyor
Giyilebilir teknolojiler pazarı her geçen gün genişliyor. Akıllı saatler, kulaklıklar, uyku izleme cihazları derken gözlüklerde gelişmelerden nasibini aldı. Profesyonel tarafta veya farklı amaçlar ile kullanılan akıllı gözlükler artık aksesuarınız haline gelecek. Tasarımı ve özellikleri ile ön plana çıkacak Razer Anzu duyuruldu. Bu yaz için gözlük satın alırken Razer Anzu ile iki kere düşünülecek.

Amazon ve Bose firmalarından görmeye alışkın olduğumuz akıllı gözlük pazarına Razer iddialı bir giriş yaptı. Hem gözlük hem de kulaklık gibi kullanabileceğiniz Razer Anzu akıllı gözlüğü duyurdu. Sadece işlevselliği ile değil tasarımıyla da ön plana çıkan akıllı gözlük için iki seçenek var. Yuvarlak ve köşeli tasarımı ile farklı yüz tiplerine uyum sağlamaya çalışan gözlüğün küçük ve büyük olmak üzere iki farklı boyut seçeneği sahip.
Razer Anzu sadece tasarım tarafında değil işlevsellik tarafında da size farklı seçeneklere sahip. Gözlüğünüzü günlük veya güneş gözlüğü şeklinde seçmeniz mümkün. Yani ister mavi ışığı yüzde 35’e kadar engelleyen şeffaf bir cam veya; ultraviyole ışığa karşı yüzde 99 koruma sağlayan bir koyu renkli olarak tercih olabilir. 
Gözlüğü diğer rakiplerinden ayıran özelliği ise kullandığı ses sistemi. Razer Anzu sağ ve sol çerçevelere entegre bağımsız hoparlöre sahip. Başta kullanım açısından bağımsızlığı bir avantaj olsa da şarj konusunda ki ayrılık kafaları bir miktar karıştırıyor. Maalesef gözlüğü görme problemi olan kişiler için tam işlevsel kalamıyor. Eğer bir görme bozukluğunuz varsa gözlüğü lens ile birlikte kullanmanız gerekecek.
16 mm’lik sürücüleri ile ses deneyimiz sunan gözlük, aramaları cevaplayabiliyor veya asistanınız ile bağlantı kurabiliyor. IPX4 sertifikası ile dışarda gözlüğü özgürce kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Gözlüğün ses ve konuşmada 60 ms gibi kısa bir gecikme performansına sahip. Tek şarj ile 5 saat aktif kullanabileceğiniz gözlüğü kullanmadığınız sürelerde şarjdan tasarruf edebiliyorsunuz. Gözlüğü katladığınızda otomatik kapanan sistemi sayesinde 2 haftaya kadar bekleme süresi var. Ayrıca fiyat konusunda da sizi çok yüksek tutarlar beklemiyor. Sağladığı özellikler göz önünde bulundurulduğunda orijinal bir gözlükle hemen hemen aynı fiyat aralığına denk gelen bir etiketi var. Razer Anzu akıllı gözlükler 199,99 dolar etikete sahip.