Akıllı telefon dünyasında Google devrimi

Akıllı telefon dünyasında Google devrimi
Google'ın üst düzey telefonlar için üreteceği Tensor işlemcisinden yeni detaylar ortaya çıktı.  Çift Cortex-X1 süper çekirdek ile gelecek işlemci, yüksek performans sunacak.

Ürettiği süper işlemcinin detayları ortaya çıktı

Donanım Haber''de yer alan bilgiye göre, Google, sahip olduğu Pixel telefonları ile saf Android deneyimini geliştirmeye devam ediyor. Şirketin Pixel 6 serisi merakla beklenirken, sahip olacağı Tensor işlemcisi hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni işlemci, bu yıl çıkış yapacak Qualcomm Snapdragon 888/888+ ve Samsung Exynos 2100 işlemcilerinde de kullanılan Arm''ın Cortex-A1 çekirdeğine sahip olacak.
 

ÇEVİRİ ALTYAZI VE YAPAY ZEKA İŞLEVLERİNDE İYİLEŞTİRME
Tensor, iki adet 2.8 GHz Cortex-X1 çekirdeği, iki adet 2.25 GHz performans çekirdeği ve dört adet 1.8 GHz veririmlilik çekirdeğine ev sahipliği yapacak. Grafik tarafında Mali-G78 ile geleceği söylenen işlemcinin, saat hızı konusunda bilgi bulunmuyor.

Samsung’un 5nm işlem teknolojisi ile üretilecek işlemci, çeviri, altyazı ve yapay zeka işlevlerinde büyük iyileştirmeler sunacak. Ayrıca Google, Tensor ile güçlendirilen telefonların en iyi güvenlik katmanına sahip olacağını söylüyor. Yakın zamanda Pixel 6 serisini piyasaya sürmeyi planlayan şirket, ana modelde ikili kamera dizilimi, Pro modelde ise 4x optik zoom sağlayan telefoto lens ile beraber üçlü kamera dizilimine sahip olacak

İlgili Haberler