Akit TV sunucusu:Toplanıp gazetenin önüne el bombası atalım

Akit TV sunucusu:Toplanıp gazetenin önüne el bombası atalım
İktidara yakın AKİT TV'de yayınlanan "Manşetlerin Dili" adlı programda sunucu Fatih Dağıstanlı, Cumhuriyet gazetesine "Şeriat çalıştayı" başlıklı haberi nedeniyle tepki gösterdi. Dağıstanlı, "Toplanıp gazetenin önüne el bombası atalım" dedi.

İktidara yakınlığı ile bilinen Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı, "Manşetlerin Dili" adlı programda Cumhuriyet gazetesinin “Şeriat Çalıştayı” manşetine tepki gösterirken, “Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım” ifadesini kullandı.

Akit TV’de gazete haberlerinin yorumlandığı programda sunucu Fatin Dağıstanlı ve konuğu Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu arasında geçen diyalog şöyle gelişti: 

Dağıstanlı: Şeriat çalıştayı, Işık Kansu yazıyor. Son dönemde Işık Kansu ilginç haberler ve yazılar yazıyor. Neredeyse tek başına Cumhuriyet gazetesini çıkarıyor gibi dersem yerinde olabilir. Ben içerisine bakmadım ama Cumhuriyet’te “Şeriat Çalıştayı” diye kocaman, ne kadar da büyük yazmışlar öyle değil mi? Bunu görünce bana yetti. Dedim ki Cumhuriyet bizi tuzağa çekiyor. Hadi gidelim. Madem Cumhuriyet şeriata savaş açtı, ee Milli Gazete’de orada duruyor. Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım. 

Karahasanoğlu: Aman yapmayın yanlış anlarlar aman.. El bombasına, şuna, buna gerek yok. 

Dağıstanlı: Niye yanlış anlasınlar? Hayır, Cumhuriyet bizi davet ediyor, davet ediyor. “Şeriat Çalıştayı” diye manşet attıysanız siz birisini davet ediyorsunuz demektir. Aslında davet ettikleriyle kendisi aynı yerde. Yani şeriat diye suçladıklarıyla Cumhuriyet aynı yerde. Çünkü bunlar Milli Gazete gibi kaostan besleniyorlar. Kaostan beslendikleri için “Şeriat Çalıştayı” diye bize hedef gösteriyorlar. Biz bu oyuna gelir miyiz? Gelmeyiz.