Akit yazarı Fatma Gülşen Koçak’tan üniversite hocalarını çok kızdıracak sözler. YÖK’ün bu hamlesi ne anlama geliyor

Akit yazarı Fatma Gülşen Koçak’tan üniversite hocalarını çok kızdıracak sözler. YÖK’ün bu hamlesi ne anlama geliyor
Yeni Akit yazarı Fatma Gülşen Koçak’ın YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın doçentlik başvurularında aranan dil puanının yükseltilmesiyle ilgili paylaşımını “Dil barajını geçenler ya batıcı ya fetöcü. Dil Yeniden yükselterek 28 Şubat'da ezilen Anadolulu akademisyenlerin önü kesilecek” ifadeleriyle eleştirdi. Koçak’ın bu ifadeleri ise tepkiyle karşılandı.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Yeni Akit yazarı Fatma Gülşen Koçak, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın doçentlik başvurularında aranan dil puanının yükseltilmesiyle ilgili paylaşımına tepki gösterdi.

Koçak tepkisini “YÖK ne yapmak istiyor? Dün gece bütün öğretim elemanlarına gönderilen yapancı(!) dil barajının yükseltilme isteği ne anlama geliyor? Bu barajı REİS düşürdü. Yeniden yükselterek 28 Şubat'da ezilen Anadolulu akademisyenlerin önü kesilecek” ifadeleriyle gösterdi.

Koçak’ın ifadeleri kısa sürede sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki çekerken kullanıcılardan bazıları Türk akademisyenlerin uluslararası yayınlardaki başarısızlığını hatırlatırken bazıları ise geçen yıl rektörlerle ilgili yapılan açıklamayı hatırlattı.

Geçen yıl Prof. Dr. Engin Karadağ tarafından yapılan araştırmada 196 rektör arasında uluslararası yayını olmayan rektör sayısı 68 iken yayınlarına hiç atıf yapılmayan rektör sayısı ise 71 olarak açıklanmıştı.

İşte Fatma Gülşen Koçak’ın o paylaşımı ve gelen tepkilerden bazıları:

fatma-gulsen-kocak-paylasim.jpggulsen-kocak-tepki.jpgkocak-tepki.jpgkocak-tepki2.jpgkocak-tepki3.jpggulsen-kocak-tepki2.jpggulsen-kocak-tepki3.jpggulsen-kocak-tepki4.jpggulsen-kocak-tepki5.jpg

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda doçentlik başvurularında aranan dil puanının yükseltilmesiyle ilgili akademisyenlerden görüş alınacağını duyurmuştu.

“NİTELİK BAKIMINDA ZAFİYET OLUŞUYOR”

Saraç paylaşımına şu notları düşmüştü:

Kurulumuza, doktora eğitimine başlamak için aranan asgari yabancı dil puan şartı 55 iken, doçentlik müracaatında da aynı puan şartının aranmasının nitelik bakımından zafiyet oluşturduğu şeklinde görüşler gelmekte.

Ve doçentlik müracaatı için bu puanın yükseltilmesine yönelik teklifler iletilerek, YÖK’ün son yıllarda ortaya koyduğu 'kalite' eksenli çalışmaları sonucu hayata geçirdiği projelere uyum için bu değişikliğin gerekli olduğu ifade edilmekteydi.

Bu kapsamda yapılacak çalışmalarımızda değerlendirmek üzere öğretim elemanlarının görüşünü almaya karar verdik ve söz konusu anketi bütün öğretim elemanlarımızın e-posta adreslerine gönderdik.

'Yeni YÖK' olarak, yükseköğretim sistemimizin bütününü ilgilendiren konularda geniş katılımla karar alma süreçlerini olgunlaştırmak için bundan sonra da kısa anketler ile öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin görüşlerine başvuracağız.

yok-baskani-yekta-sarac.jpg

İlgili Haberler