Hacı Yakışıklı'ya en güzel cevabı gazeteci Fatih Ergin verdi

Hacı Yakışıklı'ya en güzel cevabı gazeteci Fatih Ergin verdi
Yeni Akit yazarı Hacı Yakışıklı’nın, Tv100'de '100-150 yıl önce İstanbul Havalimanı'ndan iç hatlar terminalinden Mekke'ye, Sırbistan'a gidiliyordu' sözlerine gazeteci Fatih Ergin’den çarpıcı bir tepki geldi.

Yeni Akit Ankara Temsilcisi ve yazarı Hacı Yakışıklı, TV 100’de katıldığı bir programda, "150 yıl önce İstanbul Havalimanı''ndan Mekke''ye gidiliyordu" demiş, konuklar itiraz edince ifadesini düzeltmişti.

Sığınmacı konusu tartışılırken görüşlerini aktaran Yakışıklı, şu şekilde konuşmuştu:

"Suriye, Irak gibi devlet yoktu. 100 yıl önce; Şam vardı, Halep vardı, Musul vardı, Kerkük vardı. Bu beldelerin tamamı Türkiye devletinin İstanbul Havalimanı İç Hatlar Terminalinden uçağa bindiğiniz zaman Mekke''ye Sırbistan''a Varna''ya gidiliyordu."

Yakışıklı’ya en dikkat çeken yanıtlardan biri gazeteci yazar Fatih Ergin’den geldi. Ergin, Twitter’dan yapmış olduğu paylaşımda şöyle dedi:

''''Hacı Yakışıklı, beyinlere üfleme derdinde! Gerçek ise şu; 100 yıl önce Atatürk Türk milletini işgalden zafere taşımasa, İstanbul''a, İzmir''e, Antep''e DIŞ HATLAR yoluyla gidecekti! Göklere çıkardıkları Şeyh Sait''in isyanı olmasa, bugün Kerkük ve Musul''a İÇ HATLARDAN gideceklerdi!''

İlgili Haberler