Akit Masumlar Apartmanı'nda okunan şiire tepki gösterdi

Akit Masumlar Apartmanı'nda okunan şiire tepki gösterdi
Yeni Akit, Sivas katliamı sırasında yakılarak öldürülen Metin Altıok'un şiirinin TRT'de yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinde okunmasına "Bu TRT'ye yakışmadı!" tepkisini verdi.

14 Eylül Salı günü yeni sezonunun ilk bölümü TRTde yayınlanacak olan Masumlar Apartmanı''nın fragmanında Sivas katliamında yakılarak öldürülen edebiyatçı Metin Altıok''un şiirine yer verilmesi Yeni Akit''i rahatsız etti.

Akit''in "Bu TRT''ye yakışmadı! Masumlar Apartmanı fragmanında Metin Altıok şiiri" başlığı ile sunduğu haberinde "Fragmanda şaşırtan ise sol çizginin edebiyatçılarından Metin Altıok''un "Kanadı kırık bir akşam" şiirinin yer alması oldu. Kamuoyu, dizi fragmanında Altıok''a ait şiirin yayınlanmasını "Bu TRT''ye yakışmadı" diyerek yorumladı" ifadeleri pes dedirtti.

AKİT''İ RAHATSIZ EDEN ŞİİR

Akit''i rahatsız eden şiir ise şöyle:
 

Gün bitti lambayı hazırla;

Işık kalmadı girecek odamıza

Çek perdeleri sevdiceğim;

Kanadı kırık bir akşam

Zonkluyor durmadan dışarda.
 

Sen bugünden yarına

Birazcık umut sakla
 

Yarın farklıdır bugünden,

Adı değişir hiç olmazsa,

Kara bir suyu

Geçiyoruz şimdilerde

Basarak yosunlu taşlara.

Sen bugünden yarına
 

Birazcık umut sakla

Gün bitti sevdiceğim;
 

Geriye kalan posa.

Bu serin güz akşamında

Geç otur karşıma sessizce,

Devam et ördüğün hırkaya.

METİN ALTIOK KİMDİR

Metin Altıok, 14 Mart 1941 tarihinde Melahat Moral ve Süleyman Altıok''un ilk çocuğu olarak İzmir Bergama''da dünyaya geldi. Altıok''un çocukluğu İzmir Karşıyaka''da geçti. Metin Altıok sırasıyla Karşıyaka Lisesi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe bölümünü tamamladı. Bingöl Lisesi''nde Felsefe Grubu Öğretmenliği ve daha sonra sürgün olduğu Bingöl''ün Genç ilçesinde, Karaman Lisesi''nde felsefe öğretmenliği görevini yürüttü. Metin Altıok, 2 Temmuz Sivas Madımak katliamından ağır yaralı olarak kurtuldu fakat komadan çıkamadı ve 9 Temmuz 1993''te Ankara''da hayatını kaybetti.

İlgili Haberler